DOS’ 37 blijft moeilijk scoren

CSV Apeldoorn was voor DOS ’37 op voorhand al een lastige tegenstander. De nummer twee in de 1e Klasse D wist al de meeste doelpunten (33) op haar naam te schrijven. Daarnaast willen de gasten dit seizoen promoveren naar een hoger niveau. Die stap kwam iets dichterbij na een enigszins moeizame  1-3 zege op de bij vlagen goed spelende Vriezenveners.

Door Herman Kottier

Foto omslag: Jeroen Tempert Sport-Fotografie

Patrick Maneschijn, Lars Huber en Laurence van den Enk namen samen 22 treffers voor hun rekening. De laatste kwam overigens niet in actie. Daarvan was het team van het trainersduo Jeroen Niks en Geerten Brinkman goed doordrongen. En als zij dan ook nog de geblesseerden Job Derksen (knie) en Hidde Boers (enkel) samen met de zieke Shakki Mohamed moesten missen, leek het dus een moeilijke missie te worden.

Onmogelijk gemaakt

Vooral ook als Fedde Timmer binnen twee minuten na een foutje in de DOS-defensie de score opende. De Vriezenveners hadden even tijd nodig, maar herstelden zich goed. Als doelman Patrick Nitert een grotere achterstand voorkwam na een redding op het schot van Lars Huber, ontworstelde de thuisploeg zich aan de druk van de tegenstander. Na een dieptepass werd Koen Nijkamp op het laatste moment door een Apeldoornse verdediger het scoren onmogelijk gemaakt. De gelijkmaker wilde niet vallen. Nadat beide ploegen elkaar een langere periode in evenwicht hielden, bracht Nigel Michels met een intikker zijn ploeg op 0-2.

Aansluitingstreffer

Dezelfde speler zag even later dat zijn doelpoging eindigde op de binnenkant van de paal. Ondanks dat Menno Kamphuis de voorzet van Stan Tempert niet kon verzilveren, was het toch duidelijk geworden, dat er iets te behalen viel. DOS ’37 nam na de rustpauze langzaam het initiatief over en kwam vaker voor het doel van CSV-doelman Dean Bredewolt dan de trainers Jan Kromkamp en Jan Michels voor ogen hadden. Eerst zag Menno Kamphuis zijn kopbal over het doel verdwijnen en daarna werd zijn schot door de keeper gekeerd. Uit een hoekschop van Koen Nijkamp liet Ronald te Morsche via zijn hoofd de aansluitingstreffer aantekenen.

Te sterk

De 1-2 was terecht na het sterke spel van de thuisploeg. Men ging op jacht naar opnieuw de gelijkmaker. Maar als Patrick Maneschijn zes minuten later de 1-3 op het scorebord liet verschijnen, was het over voor de gastheren. CSV Apeldoorn hoefde niet meer en DOS ’37 kon niet meer. Ondanks fases waarin de Vriezenveners goed speelden, waren de gasten gewoon te sterk. Door deze overwinning namen de Apeldoorners voorlopig de leiding in de 1e Klasse D.

DOS ’37 – CSV Apeldoorn: 1-3 (0-2)

Scoreverloop

2′ 0-1 (Timmer)

33′ 0-2 (Michels)

59′ 1-2 (Te Morsche)

65′ 1-3 (Maneschijn)

Opstelling DOS’37: Nitert, Fokke (83′ Herkink), Kikkert, Olde Olthof (40′ Koebrugge), Tempert, Te Morsche, Jansen, Kamphuis, Schoonewille (69′ Fraterman), Kamphuis, Nijkamp.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer