NKC '51

NKC ’51 heeft moeite met het vinden van de korf tegen De Meeuwen

Zaterdag speelde NKC ‘51 wederom een wedstrijd tegen KV De Meeuwen, ditmaal moesten de Nijverdallers afreizen naar Putten.

NKC ‘51 wist dat het van goede huize moest komen om er een overwinning uit de slepen tegen het sterke De Meeuwen. Het voorgaande duel tussen NKC ‘51 en De Meeuwen werd vlak na rust snel beslist, NKC ‘51 wist dat er de gehele wedstrijd met volle concentratie gespeeld moest worden om het De Meeuwen lastig te maken. In een bomvolle en sfeervolle sporthal in Putten stond de wedstrijd onder leiding van M. van Zoggel-Foolen en Y. van Krieken.

NKC ‘51 begon goed aan de wedstrijd, de eerste aanvallen van De Meeuwen werden afgeslagen waardoor er een voorsprong gepakt kon worden van 0-2. Daarna kon De Meeuwen het initiatief langzaam naar zich toe trekken, mede door zwak verdedigend werk van NKC ‘51. Na 3-3 was het De Meeuwen dat voor het eerst op voorsprong kwam, 5-3. NKC ‘51 moest in de achtervolging en bleef in het spoor van De Meeuwen. De eerste helft leken de ploegen erg aan elkaar gewaagd, beide ploegen scoorden om en om tot aan 10-10. NKC ‘51 wist echter niet scherp te blijven tot aan het rustsignaal. De Meeuwen zette even aan en bracht binnen enkele minuten het verschil naar vier, wat ook de ruststand zou zijn, 14-10.

NKC ‘51 zou alle zeilen bij moeten zetten om er nog een wedstrijd van te maken in de tweede helft. Het tegenovergestelde gebeurde. De Meeuwen was gebrand om NKC ‘51 niet terug te laten komen en voordat NKC ‘51 iets kon forceren stond er al een achterstand van 18-10 op het scorebord. NKC ‘51 toonde niet de werklust en energie van vorige week, waardoor De Meeuwen steeds beter in haar spel kwam en vleugels kreeg. Uiteindelijk stopte de teller aan Puttense kant bij 29, NKC ‘51 wist in de tweede helft maar 5 maal de korf te vinden. Eindstand 29-15.

Komende zaterdag speelt NKC ‘51 thuis tegen het onbekende Tweemaal Zes, aanvang 19:15.