Amicitia

Amicitia op karakter langs koploper SCO/Motip Dupli

Na de openingswedstrijd in de aangepaste zaalcompetitie begin februari mocht Amicitia pas afgelopen dinsdag de zaal weer in. Aanleiding voor deze lange korfbal loze periode waren corona besmettingen en uitstel van wedstrijden. Het opbouwen van enig wedstrijdritme in een dergelijke periode was voor de ploeg van trainer/coach Rick Keus een extra handicap.

SCO/Motip Dupli speelde al drie eerdere wedstrijden en stond met twee verliespunten bovenaan in de poule. Beide ploegen startten lekker fel. Na zes minuten was de stand in evenwicht (5-5). Daarna bracht de Toyota Drent formatie het vooraf besproken wedstrijdplan in praktijk via vijf achtereenvolgende doelpunten (10-5). Kort voor rust herstelde SCO zich enigszins en kwam het terug tot een 10-8 ruststand.

Direct na rust scoorde SCO de aansluitingstreffer (10-9) en miste het een toegekende strafworp. Amicitia bleef hoog druk zetten en dat zorgde opnieuw voor een voorsprong van vier doelpunten (14-10). SCO probeerde terug in de wedstrijd te komen en dat lukt gedeeltelijk. De Friese club scoorde twee keer en miste bovendien nog eens twee strafworpen (14-12). Maar het slotakkoord was duidelijk voor Amicitia. Via twee treffers promoveerde Marloes Nijkamp zichzelf tot topscorer van de wedstrijd en trok daarmee de overwinning over de streep. SCO kwam in de eindfase niet meer tot scoren. Eindstand 16-12.

Blije gezichten na afloop bij alles wat Amicitia ademde. Tevredenheid over de prima prestatie ook bij Rick Keus, die zijn ploeg complimenteerde voor het vertoonde spel en het doorzettingsvermogen. Komend weekend wacht de return tegen dezelfde tegenstander, maar dan in Wolvega. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal De Steense en begint om 20:00 uur.