ehv

EHV-hockeyheren als collectief te sterk voor GHBS (3-1 winst)

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D de thuiswedstrijd tegen het Groningse GHBS met 3-1 gewonnen. De thuisploeg kwam na tien minuten op een 0-1 achterstand door een lage backhand vanaf de cirkelrand, maar vrijwel in het rustsignaal scoorde Wouter Nederhand na een scrimmage uit een strafcorner de 1-1.

In de laatste twee kwarten trok EHV het initiatief steeds meer naar zich toe, waarbij het wel attent moest blijven op de vijandelijke counters. Een lange solo van Koen Beumer belandde bij Wouter Nederhand, die met een lepe assist Tobias Mink een niet te missen kans gunde (2-1). Met de ‘icing’ als extra wapen hield EHV vervolgens het doel schoon, met onder andere een beslissende safe van debutant-keeper Justus Straus, waarna Stijn Adolfsen in de extra time van de allerlaatste strafcorner met een strak schot de eindstand op 3-1 bepaalde. Wouter Nederhand werd naderhand gekozen tot Damsté Man of the Match.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek wreef zich uiteraard in de handen met de drie uiterst belangrijke en meer dan welkome punten, maar zocht zijn gelijk ook in het historisch perspectief: ‘Uit vond ik ons eigenlijk niks minder, met een vrij rampzalig scoreverloop als beslissende factor. Het zou wel heel onrechtvaardig zijn geweest als GHBS hier opnieuw met drie punten naar huis was gegaan. Al met al dus een dik verdiende overwinning, en des te mooier omdat het is gebeurd vanuit een solide basis van een sterk collectief zonder zwakke punten.’

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer