A.D.’s voorbeschouwing: Mariënberg op bezoek bij Wilhelminaschool

Vandaag reist het vlaggenschip van Mariënberg af naar het mooie Hengelo, waar op sportpark De Vikkerhoek aan de Kanaaldijk 12, SportVereniging Wilhelminaschool de gastheer zal zijn.

Voorbeschouwing op Wilhelminaschool – Mariënberg (19-02-2022)

Door A.D. 

Het is moeilijk om de huidige kracht van de gasten van de School in te schatten. Na de hervatting van de competitie hebben ze een keer verloren, een keer gewonnen en twee keer gelijk gespeeld. Zou je aan enige vorm van scorebordjournalistiek doen, dan kun je zeggen dat Wilhelminaschool misschien te laag op de ranglijst staat. De laatste jaren deden ze altijd mee in de middenmoot, meestal meer naar boven gericht dan met de kont naar achteren. Maar ja, wat is de afgelopen seizoenen eigenlijk standaard?

Plan G

Het eerste elftal van Wilhelminaschool heeft Café Plan B als één van haar sponsoren. Op zich vind ik dat wel bijzonder grappig. Want heb je een Plan B als je merkt dat Plan A tijdens de witte krijtlijnen op een random zaterdag niet meer naar behoren werkt? Je zag het deze week bij Ajax. Had Ten Hag wel een Plan B of hadden wij, om het even dichter bij huis te zoeken, een Plan B tegen ASV ’57 als je reeds na 29 (!) seconden al tegen de 1-0 aanloopt? Want zo heb je een fitte selectie, en zo moet je (wederom) overstappen op Plan B, Plan C of soms Plan G als blijkt dat je weer tig mensen aan dat virus, wintersport of opkomende blessures kwijt bent.

Alie van de School

Zucht. Het leven van een trainer of supporter gaat niet altijd over die welbekende rozen. Het is voor een trainer niet alleen puzzelen maar ook steevast hopen dat alle poppetjes maar gevrijwaard blijven van besmettingen en dergelijke. Je kan springen wat je wil, maar je hebt er wel mee te dealen. Zag verder op de site van onze gastheer dat JUMP XL zich voor vier jaar heeft verbonden als geldschieter aan de club waar tante Alie streng doch rechtvaardig de scepter zwaait in de bestuurskamer/ontvangstruimte. Ik kijk nu alweer uit naar haar heerlijk zelfgemaakte en gebakken caké. ‘Moet je nog een plakkie jongen, pak maar heur, ie kunt het nog wel hebben ja. Was/is getekend: Alie van de School.

Stunten als een Pro

Hartstikke mooi. Later nog even wat meer over deze bijzondere hartelijke vrouw. Maar voor het gaafste dagje uit kom je springen bij JUMP XL in Hengelo. Zij sponsoren voor 4 jaar het jeugdhonk op sportpark De Vikkerhoek. En wie is komende zaterdag daar te vinden? Juist ja, zoonlief, hij heeft een feestje van een vriendje van school en die gaan dus ook richting Hengelo (is er nog plek in de bus?). Die gaan, denk ik – weet het wel zeker – springen als een malle, die komen helemaal geradbaakt, getrampoliend en gehersenspoeld retour in Hardenberg. Die gaan stunten als een Pro en leren daar van die instructeurs de vetste en coolste tricks. Wat ik je brom!

Trampolinen en voetballen

Dus Gerard kan zijn euro’s in de zak houden want dochterlief parkeer ik bij Oma en dan als de wiedeweerga richting Hengelo. Het liefst gaat ze natuurlijk mee want volgens Mouna is Gerard een gave en coole Opa en Mouna heeft trouwens wel oog voor het spelletje voetbal. Gaat ons elftal van fijne jongens en de reserves derhalve ook springen als een malle en gewoon stunten tegen Wilhelminaschool? Eindelijk weer na jaren een goed resultaat bij elkaar trampolinen en voetballen tegen de School? Zijn wij nu eens die mannen van staal en buigen wij nu niet voor dat roodblauwe volk? Aan de inzet zal het zekers niet liggen. IJzer smeden als het heet is.

Deerntien van 18 joar

Alie, daar zou ik nog even op terugkomen. Bij deze. Als ik Alie van Wilhelminaschool zie, moet ik altijd denken aan dat ene nummer van Normaal, van Bennie Jolink en consorten. Oh Alie! Het nummer giet eigenlijk over een deerntjen van 18 joar maar dat is Alie ook vast ooit geweest. Dus eigenlijk vanuit dat licht bezien klopt het vrij redelijk. Lekker boeiend. Waarvan Akte! “Altied as ik heur tegenkom dan geet mien rikketik bommerdebom. Oh Alie, Oh Alie. Zie is prachtig um te zien, ja zo ken ik der moar ien .Da’s Alie, Oh Alie Oh Alie….” En dan die luchtgitaar erbij pakken en gaan met die banaan. Op de knietjes en Oerend Hard!

Krenten in de pap

Zoiets van dat dus, tekst giet wel verder maar niet echt bestemd voor dit stukkie Proza en wij bint notabene een nette club met alleen maar nette mensen. Echter, Bennie zag z’n Alie toch een beetje anders zoals wij onze Alie van de School zien. Maar een mooi mens is en blijft het zeker. Zo’n Alie bint de krenten in de pap. Gek toch, dat ik Alie wel ken maar de heren voetballers van de School niet zo goed. Ach, kan van alles hier wel neer planten. De ene (on)zin na de andere. Het is zaak dat wij gewoon een goede wedstrijd op de mat leggen, aanstaande zaterdag in Hengelo. We reden van de week even een scheve schaats in Aadorp, we misten net iets teveel basisspelers die op zo’n avond het verschil konden maken.

Kein problem, kan gebeuren. ASV had de punten harder nodig dan wij ze blijkbaar nodig hebben. Jammer blijft het wel. Geen man overboord, we staan gewoon keurig op de 4e stek. Wie dut ons wat vandage, glas halfvol hè ipv halfleeg. Ik gok, natuurlijk, ouderwets op een 1-3 zege. Scheidsrechter is de heer Zander Pouls en hij blaast om half drie voor het eerst op zijn fluitje. Succes mannen, veule wille maar vooral veule Skik. Tip: Met een overwinning op zak smaakt zo’n pretkegel terug in de bus veel beter.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer