Doelpuntloos gelijkspel tussen De Tukkers en DSVD

Het inhaalduel tussen De Tukkers en DSVD werd afgelopen donderdagavond afgewerkt. In een wedstrijd met weinig kansen en veel strijd eindigde de wedstrijd zoals het begon: 0-0.

Vanaf de aftrap was het spelbeeld in evenwicht. De ploeg uit Deurningen had de organisatie in de beginfase goed voor elkaar. Het waren dan ook de gasten die de eerste mogelijkheid kregen.

Speldenprikjes

Na acht minuten spelen verloor De Tukkers de bal in de as van het veld, waardoor DSVD er snel uit kwam. De linker aanvaller werd vrijgespeeld en kon alleen richting doelman Rens Davina af. De doelman van De Tukkers redde knap met zijn voeten en wist zo de openingstreffer te voorkomen. Verder waren er in de eerste helft slechts speldenprikjes wat beide ploegen uitdeelden. Een kopbal van DSVD werd makkelijk gered en aan de andere kant ging het eerste schot tussen de palen van Kjell Huisman in de handen van de keeper.

Voetbalgevecht

In het restant van het eerste bedrijf kregen de gasten nog een mogelijkheid via een kopbal, maar dit was een makkelijke prooi voor doelman Davina. Joep Egberink was namens De Tukkers het eindstation na een goede aanval, maar zijn schot ging hoog over. Vlak na de thee had de thuisploeg twee goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Zowel Kjell Huisman als even later Tim Boswerger wisten niet met het hoofd te scoren. In het vervolg van de wedstrijd werd het steeds meer een voetbalgevecht met veel duels en overtredingen zonder dat het echt gemeen werd.

Hard optreden

De verdediging van De Tukkers moest een paar keer handelend optreden om met name de spits van DSVD af te stoppen. De zwart-witten wisten in het slot van de wedstrijd bijna nog de drie punten in eigen huis te houden. Tymo Schär nam de bal in kansrijke positie niet goed aan, waardoor de doelman ertussen kon komen. In blessuretijd werd invaller Sven Masselink nog bijna de matchwinner. De Albergenaar schoot uit een dieptepass ineens op doel, maar deze daalde net te snel om de doelman te passeren en dus eindigde het duel in een 0-0 gelijkspel.

Zondag aanstaande speelt De Tukkers 1 de uitwedstrijd bij Saasveldia. De aftrap is om 14.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer