A.D.’s verslag: Mariënberg boekt winst ondanks 5-3 nederlaag

Ondanks de 5-3 nederlaag verliet Mariënberg het sportpark van Wilhelminaschool zaterdag niet met een kater. Het glas halfvol in plaats van halfleeg.

Door A.D.

Over de eerste helft konden we afgelopen zaterdag kort zijn. Wilhelminaschool was heer en vooral meester, het gaf een duurzaam lesje in effectiviteit. De 22 acteurs stonden amper op het veld of de thuisploeg wist al de 1-0 te maken. Het kreeg alle hulp van Mariënberg, die legden de voorwaartsen van de School geen strobreed in de weg. Weer net zo’n begin als afgelopen dinsdagavond in Aadorp. Om moedeloos van te worden. Hoezo scherp beginnen. De busreis had enkele spelers in een late winterslaap gedommeld.

Erger leed in de wereld

De tweede goal van Wilhelminaschool was raak na een goed uitgespeelde aanval, maar bij de derde tegentreffer schitterde de achterhoede weer in een verfijnd foutenfestival. We mochten bij Mariënberg, misschien, nog van geluk spreken dat we slechts de rust haalden met een 3-0 achterstand. De stemming was niet bijster goed te pruimen. Alie verzachtte het leed nog enigszins, ze had geliek, er was veel erger leed in de wereld. Maar na rust, nadat de thuisploeg twee dotten van kansen had laten liggen, kwam de ploeg van trainer Arjan Visscher ineens tot leven.

Niet sterven

Al snel viel de 3-1. Wilhelminaschool stond op wankelen, het was wachten op de 3-2. Het beetje geluk ontbeerde de jonge roodzwarte honden. In plaats van 3-2 maakte Wilhelminaschool de 4-1. Toch brak Mariënberg niet, wat bewonderenswaardig was te noemen. Ze kwamen terug tot 4-2. Zou het dan toch gebeuren? Het werd 4-3. De hoop nam toe, het ging toch niet sterven maar Wilhelminaschool profiteerde optimaal van de geboden ruimte omdat de gasten de hele helft één op één speelden.

De 5-3 was de nekslag en toch, toch… Verliet Mariënberg Sportpark de Vikkerhoek niet met een kater. De winst was de uitstekende tweede helft.  Daar moeten Mariënberg verder op bouwen. Volgende week meteen bij de les. Zowel na één minuut als na drie minuten, of een kwartier, of een half uur. Als wij net dezelfde arbeidsethos op de mat kunnen leggen zoals dat gebeurde in de tweede helft tegen Wilhelminaschool, zie ik de komende weken met vertrouwen tegemoet.