Amicitia onderuit bij beter ingesteld SCO

Binnen een week troffen Amicitia en SCO Motip Dupli elkaar voor de tweede keer. In sporthal De Steense in Wolvega was het zaterdag de omgekeerde wereld ten opzichte van afgelopen dinsdag.Toen Amicitia nog haar wil oplegde aan SCO en verdiend won.

De Friese ploeg tapte deze keer uit een ander vaatje, niet geheel onverwacht voor de Toyota Drent formatie trouwens. De eerste helft was bijna een kopie van eerder deze week, maar nu dan in Fries voordeel. Amicitia kwam na een ruime achterstand (11-4) vlak voor rust nog enigszins terug (11-7).

Na rust bleef SCO de druk verder opvoeren en lukte het Amicitia onvoldoende om aanvallend haar eigen spel te spelen (18-9). Coach Rick Keus onderkende dat en gunde de meegereisde reserves ook speeltijd, waaronder het debuut van Siebe Mels. SCO schoot met scherp en Amicitia had daar onvoldoende antwoord op (25-13). In de slotminuten scoorden de Vriezenveners nog twee keer en zorgden daarmee voor de terechte 26-15 eindstand.

Amicitia heeft intussen drie wedstrijden gespeeld en twee wedstrijdpunten behaald. Heerenveen staat in punten gelijk en is komende zaterdag in De Stamper (19:30 uur) de tegenstander, waarna op woensdag 30 maart de inhaalwedstrijd in Friesland op de planning staat. Een interessant tweeluik voor handhaving in de Overgangsklasse.

Reserves Amicitia verliezen nipt van AKC

Het team van coach Jan Nijkamp moest in Almelo haar meerdere erkennen in AKC 2. Na aan eerdere thuisoverwinning bleven de punten deze keer in Almelo (19-18). Amicitia 2 is komende weekend vrij en speelt op zaterdag 2 april haar laatste poulewedstrijd thuis tegen SCO 3.