Degradatiestreep voor Heracles Almelo in zicht na nederlaag bij sc Heerenveen

Voor Heracles Almelo komt de degradatiestreep in zicht. Met een 2-0 nederlaag in Heerenveen werd er vrijdagavond voor de zeventiende opeenvolgende uitwedstrijd geen overwinning behaald.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl

Heracles wist dit seizoen nog geen enkele uitwedstrijd te winnen. Op 13 maart 2021 werden er bij ADO Den Haag voor de laatste keer drie punten bijgeschreven op vreemde bodem. Vrijdagavond trof de club uit Almelo een ploeg die al negen duels op rij geen overwinning had weten te behalen. Tegen Heracles zegevierde Heerenveen voor het eerst sinds 21 november 2021 op eigen bodem. Toen werd Willem II met 2-1 verslagen. Vrijdagavond was Heracles Almelo het bokje. In het Abe Lenstra Stadion zou het 2-0 worden.

Soms gevaarlijk

Heerenveen kreeg in de eerste helft de grootste kans van de wedstrijd. Mats Knoester wist de 1-0 van Van Hooijdonk met een geweldige ingreep te voorkomen. Aan de andere wisten de Heraclieden speldenprikjes uit te delen. Via Basacikoglu en Bakis werd Heracles soms gevaarlijk. Doelpunten zouden er niet vallen, dus werd er met een 0-0 tussenstand gerust. Na de thee nam de thuisploeg de leiding. Knoester liet zich nu wel aftroeven door Van Hooijdonk, die er daarna in slaagde medespeler Sarr in stelling te brengen. De Zweed schoot de bal vervolgens hard en laag langs doelman Bucker: 1-0.

Degradatiestreep in zicht

Tien minuten voor het laatste fluitsignaal leek Heracles Almelo even op gelijke hoogte te komen. Sinan Bakis wist oog in oog met doelman Mulder beheerst af te ronden. Maar de aanvaller van Heracles deed dit vanuit buitenspelpositie. Het doelpunt werd geannuleerd. Heracles probeerde het nog. Maar toen Bakker in de slotfase de 2-0 op het scorebord zette, was het voor de ploeg van trainer/coach Frank Wormuth toch echt gedaan. Voor Heracles Almelo komt de de degradatiestreep daarmee in zicht.

sc Heerenveen – Heracles Almelo: 2-0 (0-0)

Scoreverloop

59′ 1-0 (Sarr)

88′ 2-0 (Bakker)

Arbiter: Bos

Gele kaart: Basacikoglu (Heracles Almelo)

Opstelling sc Heerenveen: Mulder, Van Ewijk, Bakker, Van Beek, Van Aken (62′ Dresevic), Kaib, Haye, Halilovic (90′ Madsen), Tahiri, Van Hooijdonk (82′ Musaba), Sarr (90′ Van der Heide).

Opstelling Heracles Almelo: Bucker, Fadiga (87′ Bakboord), Rente, Knoester, Roosken, Kiomourtzoglou, Ouahim, De la Torre, Laursen (46′ Lunding), Bakis, Basacikoglu.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer