Den Ham en Enter Vooruit in evenwicht

De zeventiende editie van Enter Vooruit tegen Den Ham leverde een 2-2 eindstand op. Op een zonnig sportpark de Werf duurde het ruim 45 minuten voordat er echt leven in de brouwerij kwam.

Het team van Walter Weghorst kwam goed uit de startblokken. In de eerste twintig minuten schoot Thomas Remmink in kansrijke positie over, werd een kopbal van Joost Veurink van de lijn gehaald en kon Luuk Kuiper een voorzet net niet de juiste richting meegeven.

De klos

Pas halverwege de eerste helft kwam Enter Vooruit beter in de wedstrijd. Doelman Jeffrey Ekkel zag eerst een afstandsschot net over gaan en was enkele minuten later de klos daar hij Job Voortman onderuithaalde net buiten de zestien. Ekkel kreeg rood en debutant Tim Pekkeriet nam zijn plaats onder de lat in. Den Ham had de loodzware taak om ruim een uur met een numerieke minderheid een resultaat te behalen. Tot aan de rust kon Enter Vooruit niet overtuigen en werd de brilstand gehandhaafd.

Op de kop

Na rust zette Luuk Kuiper de wedstrijd op de kop. Na een goede actie en pass van Michiel Schurink wist hij goalie Teun Nijhof te passeren. De Hammer voorsprong duurde slechts een minuut. Jelle Swiers kon een afgemeten voorzet simpel binnentikken. Wie dacht dat de gastheer door zou drukken, kwam zeer bedrogen uit. Het was wederom Den Ham dat op voorsprong kwam. De geheel vrijstaande Jelmer Bolks zorgde in de 56e minuut voor de tweede Hammer treffer. In het laatste kwart golfde het spel op en neer en Luuk Kuiper zag nog een schot uit het doel geranseld worden.

Lange tijd leek het erop dat de voor elke meter strijdende Hammenaren een sensationele zege zouden pakken. Het venijn zat toch in de staart. Enter Vooruit pompte in de slotfase de ballen naar voren en kon vlak voor tijd dan toch de gelijkmaker scoren. Het was Jürgen Siemerink die attent was voor de goal en doelman Pekkeriet het nakijken gaf. In blessuretijd gaf Luuk Kuiper nog eenmaal vol gas, maar zijn schot zeilde over de lat.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer