VKC maart 2022

Heren 1 speelt misschien wel de sterkste wedstrijd van dit seizoen

In het bomvolle speelschema van VKC Heren 1 stond zaterdagavond 19 maart een bezoek van De Reest op de planning. De mannen uit Meppel bezitten momenteel de vierde plaats in de competitie, VKC kon zich wederom klaarmaken voor een zware pot. Waar coach Jeffrey Renes de laatste weken tijdens de besprekingen vaak de statistieken naar voren haalt, bleek dat ditmaal de statistieken ons niet gunstig gezind waren. Renes: ‘Meppel heeft ruim 30% meer inwoners dan Tubbergen’. Wat het team hier mee moest blijft nog steeds een raadsel.

Na dat dames 1 de punten thuis wist te houden tegen de koploper zat de sfeer in De Vlaskoel er al goed in. Aan de heren dus de taak om de sfeer er in te houden, en hoe? Het eerste kwartje liepen de aanvallen als een trein en was de verdediging potdicht. Dit resulteerde in een voorsprong van 5-0, nog positiever dan de tussenstand was dat er overtal situaties werden afgemaakt en de communicatie binnen het team.

Na dit positieve eerste kwartje werd er duidelijk gehamerd dat er geen onderschatting in moest sluipen. Ook moesten de Tubbergenaren de rust bewaren en de score zoveel mogelijk uit te breiden.

Deze taak werd serieus opgenomen door Jurian Krom en Rob Kienhuis die elkaar twee maal over snel wisten te vinden om de stand na 7-0 te brengen. Als donderslag bij heldere hemel resulteerde miscommunicatie tussen de scheidsrechters en de keeper tot een verplichte keeperswissel aan de kant van VKC. Na snel overleg werd besloten dat Gerben Eertman de wedstrijd uit zou spelen met de rode cap. Deze verandering bracht echter wel paniek in het spel bij de thuisploeg. Waar twee ondertal situaties nog goed werden verdedigd kreeg VKC daarna wel hun eerste, tweede en derde tegendoelpunt om de oren.

Bij het wisselen van helft stond er 10-3 af te lezen lezen op het scorebord. Coach Renes wees zijn heren wederom op het bewaren van de rust en het spelen van lange aanvallen.

Menig nachtmerrie voor keepers in de derde klasse bond, Bram Paus, leek ook los te komen. In de tweede helft van de wedstrijd zag de keeper van De Reest meerdere kanonschoten van de Tubbergenaar binnen de palen verdwijnen. Zonder noemenswaardig gebeurtenissen eindigde het derde kwartje in een 13-5 voorsprong.

Gelegenheidskeeper Eertman die een sterke wedstrijd keepte voor een veldspeler, kreeg de kans om zich ultiem te bewijzen door een gegeven penalty. Helaas voor hem en ook zeker het enthousiaste publiek wist hij deze niet te keren. Dat VKC scoren wel onder de knie heeft dit seizoen blijkt maar weer uit het grote aantal scorende spelers in de selectie, dit laatste kwartje wisten nog 5 personen een doelpunt mee te prikken. Eindstand 19-8.

Een ijzersterke wedstrijd als collectief, misschien wel de sterkste van dit seizoen. Alle credits voor de verdediging die boven zichzelf uit wist te stijgen. Aankomende zaterdag komen de heren uit Markelo op bezoek voor wederom een thuiswedstrijd voor VKC. Publiek is wederom meer dan welkom, vanaf 18:30 zal de bal weer rond gaan.