Teleurstellend SVZW loopt weer averij op

SVZW moest als nummer vijf op de ranglijst in eigen huis aantreden tegen een naaste concurrent voor de subtop. Achtervolger VV Nunspeet was zaterdagmiddag de tegenstander op Sportpark Het Lageveld.

Door Erik Smalbrugge

Foto’s: Henk Steen

Precies om kwart voor drie klonk het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Dennis Smit en was de wedstrijd begonnen. De eerste twintig minuten was er eigenlijk weinig noemenswaardig te noteren.

Ontzetting

Het eerste wapenfeit vond plaats in de 21e minuut, toen Karim Mulder voor het eerst SVZW-goalie Julian Bakker met een strak schot wilde testen. Rond het half uur had Lars van Putten een mooie voorzet in gedachten. Echter, deze zwaaide af en belandde bijna in het doel van Nunspeet. De eerste echte grote kans was voor de bezoekers. Op rechts werd de bal met een fraai hakje voorgegeven en bereikte Melle van der Woude. Zijn schot ging maar rakelings naast, dus bleef de brilstand nog in tact. Drie minuten later veranderde dit echter, toen Maarten Smit de bal verkeerd raakte en deze tot ontzetting van De Zwaluwen en het thuispubliek achter doelman Julian Bakker verdween: 0-1 voor Nunspeet.

Helse klus

Dit was ook de ruststand, op dat moment een te rechtvaardigen voorsprong. Maar kennelijk had de thee de spelers van Nunspeet goed gesmaakt, want zij kwamen goed uit de kleedkamer. Bij een dieptepass in de 49e minuut keken twee SVZW-verdedigers naar elkaar en Jonathan van ’t Hof bedankte hen hier hartelijk voor. Hij haalde uit en de bal verdween langs Julian Bakker, dus keek SVZW vlak na de rust al tegen een 0-2 achterstand aan. Dit was tot op dat moment een verdiende voorsprong, dus wachtte de thuisploeg een helse klus om dit ten goede te keren. Trainer Joram Hendriks greep in en haalde spits Kelvin Slomp naar de kant ten faveure van Bas ter Hogt.

In het slot

Even later kreeg Nunspeet een corner. De voorzet belandde bij Gieljan Tissingh en hij kopte rakelings over. Daarna de tweede wissel van SVZW: Aron Pouls mocht voortijdig gaan douchen en Maarten Jansen kwam de aanval versterken. Op het uur een voorzet van links die weer op het hoofd van Gieljan Tissingh kwam, maar ook deze poging ging net naast. In de 72e minuut moest scheidsrechter Smit voor het eerst een kaart trekken. Tissingh maakte een overtreding op Frank Smit en hij kreeg geel. In de 78e minuut gooide de Veluwse ploeg de deur in het slot. Jonathan van ’t Hof wist op links door te komen en zijn voorzet bereikte Melle van der Woude. Hij draait weg van de verdedigers en rondde beheerst af: 0-3 voor Nunspeet.

Onverbiddelijk

Een paar minuten later kwam bij Maarten Smit de frustratie over het verloop van deze middag naar boven. Hij kwam met beide benen gestrekt in op zijn tegenstander. Scheidsrechter Smit bleek onverbiddelijk en stuurde Smit met rood van het veld. Zo moest SVZW met tien man verder modderen. Vijf minuten voor tijd werd Emiel Goud de diepte in gestuurd, maar Julian Bakker wist een nieuwe tegentreffer te voorkomen. Vlak daarna weer een corner voor de gasten. De bal belandde weer bij Gieljan Tissingh en hij kopte alweer rakelings naast. Even later de eerste wissel bij Nunspeet. Melle van der Woude werd bedankt voor zijn diensten en Fabian Zoet mocht nog een aantal minuten meedoen.

Even later maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd en daarmee een einde aan de lijdensweg voor SVZW. Waar trainer Hendriks waarschijnlijk wél van heeft genoten, was het mooie weer. Van het getoonde spel op het veld stond zijn gezicht waarschijnlijk lang op onweer. Zaterdag gaat SVZW op bezoek bij de Merino’s.