De Tukkers wint dik verdiend bij Saasveldia

Het vlaggenschip van De Tukkers won afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Saasveldia: 0-3. De Albergenaren waren de gehele wedstrijd de betere en wisten voornamelijk in de tweede helft het verschil te maken.

Vanaf de eerste minuut was het spelbeeld duidelijk. Saasveldia, dat de nodige basisspelers mistte, zakte ver terug op eigen helft en loerde op de counter. De Tukkers had veelal de bal en kreeg in de eerste half uur een paar mogelijkheden. Het schot van Kjell Huisman na dertien minuten spelen werd door de doelman gekeerd met zijn voeten. Even later wist de goalie van Saasveldia ook een inzet van Sjoerd Visschedijk onschadelijk te maken.

Ijzersterk

De grootste kans in de eerste helft was voor Guus Demmer. Hij controleerde een dieptepass goed, maar mikte vervolgens de bal net naast. Verdedigend stond De Tukkers ijzersterk, want de thuisploeg wist in de eerste 45 minuten geen schot op goal te produceren. De zwart-witten kwamen sterk uit de kleedkamer, waardoor Saasveldia nog meer onder druk kwam te staan. Na een goede aanval leek Sjoerd Visschedijk de openingstreffer te maken, maar hij vond wederom de doelman op zijn weg. De rebound van Kjell Huisman werd daarna geblokt door een verdediger van Saasveld.

Knap in de bovenhoek

Een minuut later kopte invaller Sven Masselink naast uit een voorzet van Robin Eidhof. In de 57e minuut kreeg De Tukkers de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Kjell Huisman werd in het strafschopgebied gevloerd en de leidsman wees resoluut naar de stip. Sjoerd Visschedijk zag zijn penalty gestopt worden de doelman. Een paar minuten later viel alsnog de 0-1. Kjell Huisman ging een een-tweetje aan met Sjoerd Visschedijk en wist bijna op de achterlijn de bal knap in de bovenhoek te schieten. De gasten bleven druk houden op de thuisploeg en Joep Egberink verdubbelde tien minuten later bijna de voorsprong. De goed invallende Sven Masselink gaf de bal laag voor, waardoor Joep Egberink kon uithalen. Zijn inzet spatte uiteen op de lat.

Debuut

Het was verdediger Tim Boswerger die de wedstrijd twintig minuten voor tijd al min of meer besliste. De rechtsback van De Tukkers rende het strafschopgebied in en wist de voorzet van Sjoerd Visschedijk half vallend achter de doelman te schieten: 0-2. In het resterende deel van de wedstrijd maakte Teun Rekers zijn debuut in het eerste elftal van De Tukkers. De zwart-witten gaven net als in de eerste helft verdedigend niks weg en Sjoerd Visschedijk wist vlak voor tijd de 0-3 op het scorebord te zetten. Met zijn linker schoot hij de bal in de lange hoek.

Zondag aanstaande speelt De Tukkers 1 thuis tegen TVO. De aftrap op sportpark ’T Loarkamp is om 14.00 uur en de balsponsor deze middag is bouwtechnisch adviesbureau IBZ uit Albergen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer