ehv

EHV-hockeyheren beleven ‘one of these days’ bij USHC (6-0 verlies)

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D de uitwedstrijd tegen het Utrechtse USHC met 6-0 verloren. De thuisploeg, één van de koplopers, kreeg de overwinning nog net niet cadeau, maar vooral in de eerste twee kwarten was het verweer van de Enschedeërs matig te noemen.

Niet eens zozeer hockeytechnisch als wel mentaal viel de ploeg ernstig door de mand. Na de 1-0 gingen de koppies omlaag en hadden de gastheren het bij wijze van spreken voor het uitzoeken, met een 4-0 ruststand als logisch gevolg. In de tweede helft was het verweer van EHV weer wat meer op orde en ging de strijd een stuk gelijker op, waardoor de 6-0 eindstand er lelijker uitkwam dan dat die er uitzag. Er kon zelfs uit drie uitblinkers gekozen worden voor de titel van Damsté Man of the Match en dat werd Bram Sanders.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek herkende zich na afloop geheel en al in de aloude sportwijsheid dat je beter 1x met 6-0 kunt verliezen dan 6x met 1-0. ‘Natuurlijk is dit niet leuk, verre van dat zelfs, maar als je het in twee kwarten weggeeft haal je dat niet zomaar weer terug. Dit was dus one of these days, die je elk seizoen wel een keer tegenkomt. Bovendien is het ook weer zo, dat als je onze beide wedstrijden bij elkaar optelt, dat er dan voor allebei drie punten uitrollen omdat we thuis met 1-0 van ze hebben gewonnen. Dat is het goede nieuws, het slechte nieuws van deze wedstrijd moeten we maar gauw vergeten, nadat we er hopelijk wél wat van geleerd hebben.’

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer