NEO speelt opnieuw met 1-1 gelijk tegen Eilermark

De paralellen met de uitwedstrijd lagen voor het oprapen op een koud Wooldrik. Een vroege voorsprong voor Eilermark via Boy Strijker en een NEO dat amechtig in de achtervolging moest. Dat deed de ploeg vol overgave, maar het geslepen Eilermark gaf weinig kansen weg. Een penalty van Stef Rompelaar zorgde uiteindelijk voor het verdiende punt in een duel dat twee uitblinkende keepers kende.

De eerste twee kansen waren voor NEO. Al na een minuut pikte Stef Rompelaar de bal op, maar de ervaren Lesley Nahrwold kon de bal neutraliseren. Korte tijd later kopte Rick ten Tusscher over na een mooie voorzet van Jochem Stam.

Hamstringblessure

Na acht minuten kreeg Eilermark de voorspong in de schoot geworpen. Mauro Lohuis wilde een bal naar de zijkant koppen, werd iets uit balans gebracht en de bal viel zo voor de voeten van Boy Strijker die geen moeite had Thijs Terhalle te passeren: 0-1. Nog geen twee minuten later ontsnapte NEO aan de 0-2. Balverlies op het middenveld leverde een twee tegen één situatie op. Boy Strijker leek de voorsprong te verdubbelen, maar Thijs Terhalle wist diens inzet knap te keren met zijn voeten. Datzelfde deed hij korte tijd later toen Carlos Jonkers alleen op hem afkwam. Vlak na dat moment een domper voor NEO, toen Jochem Stam er met een hamstringblessure vanaf moest.

Goede goalie

Stef Rompelaar had exact op de helft van het eerste bedrijf een uitgelezen kans op de gelijkmaker. In plaats van voor eigen succes te gaan, besloot de jonge aanvaller vanuit kansrijke positie een voorzet te geven die smoorde in de Eilermark-verdediging. Ook Eilermark beschikt over een goede goalie. Dat bleek toen Rick ten Tusscher een vrije trap naar de bovenhoek stuurde, maar Daylan Kuipers was op tijd op de juiste plek. Ook de rebound van Bas Spenkelink was een prooi voor de goalie. Na een half uur had NEO de beste aanval tot dan toe in petto. Ron Spoler bediende Max Brunninkhuis, maar diens schot kon Kuipers ook niet verschalken en dat gold ook voor de rebound kopbal van Stef Rompelaar.

Handvol kansen

Nadat Boy Strijker, na een slimme steekpass, opnieuw zijn meerdere moest erkennen in Terhalle waren de laatste twee kansen voor NEO. Kevin Roesink stoomde op over rechts, maar trof Kuipers op zijn pad en Mauro Lohuis kopte over na een voorzet van Ron Spoler. Na de thee waren de verhoudingen helder: Eilermark probeerde koste wat kost de voorsprong te verdedigen en nam nog nauwelijks aanvallende initiatieven. De verdediging van de Glanerbruggers stond vaak goed en NEO kreeg slechts een handvol kansen. Rick ten Tusscher kopte naast, Max Brunninkhuis werd iets uit balans gebracht waardoor zijn kopbal overging en zijn mooie vrije trap werd goed gepakt door Kuipers. Dehly Nahrwold trof met een puntertje het zijnet.

Pompen of verzuipen

Nadat de voor Strijker ingevallen Farough Saadi rakelings overschoot, had de ook al ingevallen Mike Engelsman een gave actie in huis. Het afsluitende schot was een makkelijke prooi voor Kuipers. Na 70 minuten dan toch de verdiende 1-1. Een wat domme actie van de meeste ervaren Nahrwold leverde NEO een strafschop op die werd verzilverd door Stef Rompelaar. Het laatste wapenfeit van Eilermark was een schot dat Terhalle prima pakte en daarna was het pompen of verzuipen voor de Glanerbruggers. NEO was voortdurend op de helft van Eilermark te vinden, kreeg ook nog wel een paar kansen, maar Daylan Kuipers bleek niet meer te verschalken.

Eilermark probeerde steeds het spel te vertragen en tijd te rekken en dat leverde Dehly Nahrwold bijna zijn tweede gele kaart op vanwege spelbederf. In de slotfase mocht Carlos Jonkers de hemel prijzen dat zijn grove overtreding op het middenveld slechts geel opleverde van de rustig en over het algemeen goed leidende arbiter Benjamins.

NEO leed weer eens een keer puntverlies derhalve en lopende het seizoen zullen dit soort stroperige duels vaker voorkomen, veruit het meeste balbezit hebbend, maar uiteindelijk niet vanzelfsprekend genoeg voor drie punten. Volgende week gaat de NEO-karavaan naar het andere Wooldrik, waar Vogido de tegenstander is.