NKC51

Overtuigende winst voor NKC ’51

Na de forse nederlaag van vorige week was het afgelopen zaterdag zaak voor NKC ‘51 om de rug te rechten tegen het onbekende Tweemaal Zes. De gasten uit Maartensdijk bezetten vooraf aan de wedstrijd de laatste plaats en wisten één punt te sprokkelen tegen De Meeuwen. Met het oog op handhaving in de Overgangsklasse moest NKC ‘51 deze wedstrijd winnen om een gat te slaan en een belangrijke stap te zetten richting lijfsbehoud. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Hesselink.

NKC ‘51 schoot letterlijk uit de startblokken en sloeg direct een gat naar 4-0. Tweemaal Zes kon hier weinig tegenover zetten, mede door de verdedigende druk die werd opgelegd door NKC ‘51. Na de 4-1 van Tweemaal Zes bracht NKC ‘51 het verschil naar 6-1, waarna de ploeg van Gert Schorn in een mindere fase terecht kwam. Waar eerder de schoten makkelijk vielen, had NKC ‘51 nu erg veel moeite om de korf te vinden en speelde het veel één-schots-aanvallen. Tweemaal Zes kwam beter in de wedstrijd en omdat NKC ‘51 verdedigend ook steekjes begon te laten vallen maakte Tweemaal Zes zelfs de aansluitingstreffer, 6-5. NKC ‘51 kon voorkomen dat Tweemaal Zes de stand gelijk trok en door een belangrijk strafworp te verzilveren werd het verschil weer naar twee gebracht door de thuisploeg, 7-5. Verdedigend herpakte NKC ‘51 zich waardoor het aanvalsvak de gelegenheid kreeg de voorsprong verder uit de bouwen. Meerdere aanvallen werden fraai afgerond waardoor NKC ‘51 uitliep naar een comfortabele voorsprong, 10-5. In het laatste deel van de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en er werd gerust met 12-7.

NKC ‘51 was gewaarschuwd na rust, dit seizoen werd meerdere keren de wedstrijd weggegeven vlak na rust en begonnen de Nijverdallers slecht aan de tweede helft. Dit scenario leek zich even te gaan herhalen na de snelle treffer en de 12-8 van Tweemaal Zes, maar NKC ‘51 kon bijschakelen en scoorde driemaal achter elkaar, 15-8. De voorsprong van NKC ‘51 leek beslissend, maar voor NKC ‘51 brak een lange periode aan zonder doelpunten. Aanvallend liep het niet meer en Tweemaal Zes leek meer ontspannen te gaan spelen en wist opeens de korf erg makkelijk te vinden. De gasten kwamen terug tot 15-11. NKC ‘51 wist hierna ook weer de korf te vinden, maar ditmaal bleef Tweemaal Zes in het spoor van NKC ‘51. Om en om werd er gescoord tot aan 18-14. Tweemaal Zes gaf zich nog niet gewonnen en door slordig aanvallend spel van NKC ‘51 wist Tweemaal Zes het verschil weer terug te brengen naar één, 19-18. In een hectische slotfase was het NKC ‘51 dat het hoofd koel wist te houden en voordat Tweemaal Zes gelijk kon maken noteerde NKC ‘51 de 20-18 en liep uit naar 22-18. Ook het slotakkoord was voor NKC ‘51, de eindstand werd bepaald op 23-18.