Apollo 8

Winst voor Apollo 8 in regioderby

Op zaterdag 19 maart speelde Apollo 8 in de regioderby tegen Eurosped. In Vroomshoop waren de Bornse dames in vier sets te sterk (1-3).  

Foto: Jan Bredewoud

Na de midweekse overwinning op VC Sneek speelde Apollo 8 een uitwedstrijd tegen Eurosped uit Vroomshoop. Met veel servedruk wist Apollo 8 al snel een gaatje te slaan aan het begin van de wedstrijd. De voorsprong werd uitgebouwd en de set ging eenvoudig naar de bezoekers (11-25). Ook in de tweede set had de thuisploeg weinig in te brengen, Apollo 8 zette aan en won opnieuw, nu met 15-25. Door slordigheden kenden de Bornse dames problemen in de derde set waardoor de winst naar de thuisploeg ging (25-18). Ook in het begin van de vierde set kwam Eurosped op voorsprong. Maar bij een stand van 10-6 in het voordeel van de thuisploeg wist Apollo 8 langszij te komen op serve van Marije ten Brinke (10-12). Die voorsprong gaf Apollo 8 niet meer uit handen en de set en daarmee de wedstrijd werd met 21-25 gewonnen.

Sterk begin

‘We begonnen erg sterk aan de wedstrijd’, reageert een blije Fleur Meinders. ‘In set drie wordt het wat afwachtend, maar gelukkig blijven we als team goed spelen. Dit resulteerde in een mooie 1-3 overwinning’.

Punten mee naar Borne

‘We hebben drie punten gepakt in de derby tegen Eurosped. De eerste twee sets wonnen we eenvoudig met goed en verzorgd spel. Door wat wisselingen in het team kwamen we in set drie wat uit ons ritme. Gelukkig stonden we op in de vierde set en gingen de punten mee naar Borne’, aldus trainer Thijs Oosting.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer