Amicitia zet een belangrijke stap naar handhaving

In een alles behalve goede korfbalwedstrijd heeft Amicitia afgelopen zaterdag gewonnen van Heerenveen. De druk op beide ploegen die strijden om handhaving in de Overgangsklasse was duidelijk voelbaar. Er werd fel gestreden om elke bal, maar de doelpunten bleven schaars.

Het was Heerenveen dat de score opende, maar enkele minuten later repareerde de Toyota Drent formatie de achterstand (3-1). Het verloop van de eerste helft was meer spannend dan goed en beide ploegen stonden na tien minuten weer in evenwicht (4-4). Daarna trok Heerenveen het spel meer naar zich toe en drukte dat uit in twee opeenvolgende treffers (4-6). Amicitia bracht tien minuten voor rust de aansluitingstreffer op het scorebord. Dat bleek ook de ruststand (5-6).

Coach Rick Keus had zijn team in de rust weten te overtuigen dat alles nog mogelijk was. Met enkele tactische aanpassingen werd aan de tweede helft begonnen en dat leidde direct tot resultaat. Met zes doelpunten op rij nam Amicitia afstand van Heerenveen (11-6). De Friese ploeg kreeg merkbaar meer moeite om kansen te verzilveren, terwijl Amicitia ook niet bepaald uitblonk in haar aanvalsspel maar verdedigend wel de zaken op orde hield.

Halverwege de tweede helft kwam Heerenveen toch weer dichterbij. Via 11-8 en 12-10 bleef het verschil beperkt. Totdat Loes Nijkamp vijf minuten voor het einde de 13-10 produceerde en daarmee de eindstand bepaalde.

Amicitia en Heerenveen gaan komende woensdag op herhaling. Dan wordt in sporthal Nieuwehorne om 20:30 uur de inhaalwedstrijd gespeeld. Daarna resteert voor Amicitia nog de laatste poule wedstrijd thuis tegen CSL in De Stamper te Vriezenveen, aanvang 20:00 uur.