Den Ham gaat onderuit in de derby

De zeventiende editie van Den Ham – Vroomshoopse Boys is een simpele prooi geworden voor het team van Jan-Peter Jonkman. De voormalige trainer van v.v. Den Ham zag dat zijn team nagenoeg de gehele wedstrijd de bovenliggende partij was en uiteindelijk met 3-0 won. De ruim duizend toeschouwers en het stralende weer hadden blijkbaar een verlammende werking op het spel van de thuisploeg. De gastheer kwam niet in haar ritme en moest na 20 minuten de eerste tegentreffer incasseren. Een messcherpe counter van de Boys werd door Jos Hutten gepromoveerd tot de 0-1. Vlak voor rust had de Hammer verdediging wederom geen passend antwoord op een goede aanval van de gasten en kon Levi Aitink de 0-2 binnenschieten.

Met twee verse krachten in de tweede helft probeerde trainer Walter Weghorst van Den Ham de aansluiting te vinden. De thuisploeg kreeg in de 50e minuut een uitgelezen kans op de 1-2. Een handsbal van Vroomshoopse Boys speler Sil Derks binnen de zestien betekende een penalty voor Den Ham. Het lukte Luuk Kuiper echter niet om keeper René Kok vanaf elfmeter te verslaan. In dezelfde minuut keerde Kok nog een mooie uithaal van Ruben Kelder. Vroomshoopse Boys had even later de wedstrijd al kunnen beslissen maar De Hammer goalie Tim Pekkeriet keepte attent en voorkwam vooralsnog de definitieve genadeklap. Uiteindelijk kwam de derde treffer er in de 83e minuut. Michiel Schurink ontnam iets te enthousiast Jos Hutten een directe scoringskans. Schurink moest het veld verlaten en de gasten kregen een strafschop. Deze werd binnengeschoten door Léon Dogger en daarmee was de derby definitief beslist.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer