De Tukkers wint met minimaal verschil van TVO

Op een prachtige zondagmiddag speelde het eerste elftal van De Tukkers de thuiswedstrijd tegen TVO uit Beckum. Na een vroege 1-0 voorsprong bleef het heel lang spannend in Albergen. TVO drong aan op het eind, maar De Tukkers wist de zege over de streep te trekken.

De gasten uit Beckum waren niet van plan om zich in te graven in Albergen. Men zette hoog druk op het veld en probeerde zo het voetbal van De Tukkers te ontregelen.

In de kluts

Dat betekende wel dat er ruimte lag achter de defensie van TVO en daar profiteerde Sjoerd Visschedijk in de tiende minuut optimaal van. De gasten stonden niet goed ‘gestaffeld’, waardoor een lange bal van Guus Demmer aankwam bij Sjoerd Visschedijk. Hij kreeg de bal in de kluts mee en kon alleen op de doelman af. Vervolgens schoof hij de bal keurig in de lange hoek: 1-0. Na het doelpunt bleef het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. De Tukkers had wel licht het overwicht, maar kreeg weinig ruimte van de gasten om de bal rond te laten gaan.

Verdedigend sterk

TVO kwam er af en toe wel goed uit, maar De Tukkers stond verdedigend sterk en wist elke gevaarlijke uitbraak onschadelijk te maken. Kansen die er nog te noteren vielen in het eerste bedrijf was een schot van Sjoerd Visschedijk dat over de kruising raasde en een poging van Kjell Huisman die naast het doel ging. Aan de andere kant kreeg TVO na ongeveer een half uur spelen een goede mogelijkheid. Jorn van Laar werd vrijgespeeld en vuurde vanaf de rand van het strafschopgebied op doel. Zijn inzet ging een half metertje naast.

Meer risico

In het eerste kwartier van de tweede helft had De Tukkers de wedstrijd kunnen beslissen. Sjoerd Visschedijk kwam na een uur spelen door aan de rechterkant en bediende Mart van der Heiden. Bij de tweede paal leek Van der Heiden de 2-0 binnen te schieten, maar de doelman van de gasten redde knap op zijn inzet. De laatste tien minuten ging TVO meer risico nemen om de gelijkmaker te forceren. Echte grote kansen vielen er niet te noteren, want net als in de eerste helft stond de verdediging van de thuisploeg goed gepositioneerd en was doelman Rens Davina ijzersterk in de lucht.

Na 94 minuten spelen floot de prima leidende scheidsrechter af. Zo wist De Tukkers wederom een driepunter bij te schrijven.