DOS ’37 pakt punt maar mist het nodige succes

Ondanks het gelijke spel hield trainer Jeroen Niks een goed gevoel over aan het duel tegen Bennekom. Na drie nederlagen op rij werd er weer een puntje gesprokkeld, maar gescoord werd er opnieuw niet. Het nodige geluk ontbrak bij de aanvallers. Dat gold ook voor de gasten, die vaak het betere voetbal lieten zien: 0-0.

Door Herman Kottier

Foto: Jeroen Tempert sport-fotografie

Vanaf het begin toonden de Vriezenveners hun intenties. Fel werd de opbouw van de Bennekommers gestoord. Doordat Just Berends een vrije trap op het dak van het doel liet belanden, haalde men even opgelucht adem. Rond het kwartier kopte Menno Kamphuis via een verdediger de bal tegen de lat, terwijl Fabian Beukhof dat in de directe tegenaanval herhaalde met een hard schot op enkele meters van het doel.

Aluminium

Het aluminium verijdelde tevens een treffer van John Fraterman. De daarop volgende voorzet verlengde Ronald te Morsche in de handen van Bennekom-doelman Christian de Haan. Even later zag Nick Stienstra zijn kopkans verloren gaan voor de gasten. In de resterende tijd was het scoren voor beide partijen niet weggelegd. In het tweede gedeelte waren de kansen vooral voor het team van Bennekom-trainer Aad van den Berg. Hij zag de pogingen van Noah Roethof en Jeffrey Rutgers naast het doel verdwijnen.

Opstootje

Daarna kon Andreas Dusink ook niet scoren. Tot tweemaal toe verscheen hij alleen voor Patrick Nitert. Beide keren voorkwam de Vriezenveense goalie een doelpunt. Daarnaast zag coach Jeroen Niks zijn aanvallende linie wel hard werken, maar het was telkens net niet helemaal voldoende of goed. Aan beide zijden werd er verder niet meer gescoord. In de slotfase was er een opstootje, omdat beide elftallen even de zelfbeheersing verloren. Arbiter Sam Tyler uit Assen loste het geheel op een rustige wijze, zonder gebruik te maken van rode kaarten, op.

Die moest hij wel geven aan Douwe Koebrugge. Voor een onnodige handsbal kreeg de verdediger zijn tweede gele kaart, dus rood. Met tien man en vijf minuten extra speeltijd hield DOS’37 stand. Het trok een belangrijk puntje over de streep: 0-0.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer