SV Vasse zegeviert op bezoek bij Victoria ’28

SV Vasse heeft op een zonnige zondag de drie punten meegenomen uit Enschede. Na een achterstand werd Vasse wakkergeschud en liep de score uiteindelijk uit naar 1-4.

Het begin van de wedstrijd was gelijk opgaand, met enkele mogelijkheden voor Vasse. Maar na zo’n 25 minuten spelen was het Victoria dat, na een goede combinatie tussen de twee voorwaartsen, de openingstreffer binnenschoot.

Vasse leek hierdoor wakkergeschud en 5 minuten later was het Douwe Naber die door Chiel Veer werd weggestuurd en de bal over de keeper tikte. Nog geen minuut later was het opnieuw raak voor de blauwwitten. Erik Rijsman werd weggestuurd door Stef Wiefferink, legde de bal af op Sam Haarhuis en laatstgenoemde kon simpel binnenwerken: 1-2. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft zag men hetzelfde spelbeeld, maar liet Vasse zich niet verrassen. Na 60 minuten spelen gooide Douwe Naber het duel in het slot. Sam Haarhuis zette goed goed druk op de verdediger, kon richting het doel en schonk Douwe Naber zijn tweede doelpunt van de middag.

Victoria gaf zich echter nog niet gewonnen, maar door goed optreden van Loet Hannink werd het niet meer spannend. Vlak voor tijd maakte ook Sam Haarhuis zijn tweede van de middag, waardoor de eindstand 1-4 werd in het voordeel van de Vassenaren.