ehv

EHV-hockeyheren verliezen opnieuw dik, nu bij GCHC (7-0)

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D de uitwedstrijd tegen het Groningse GCHC met 7-0 verloren.

Na de 6-0 van vorige week bij USHC in Utrecht was dit de tweede achtervolgende dikke nederlaag, maar trainer-coach Richard van Wezenbeek wist wel waar het verschil in zat: ‘In Utrecht gaven we ons mentaal te vroeg gewonnen, dit was onze beste tegenstander van het seizoen en hun beste wedstrijd van het seizoen.’

Vlak na rust kreeg EHV zicht op de 2-1, maar nadat die kans gemist was scoorde de thuisploeg meteen de 3-0 en dat was de opmaat voor een 7-0 nederlaag waarop helemaal niets viel af te dingen. ‘We hebben alles gegeven, maar dat was niet voldoende, integendeel, de cijfers waren niet eens geflatteerd. Toch moet ik mijn spelers een compliment maken voor de werklust die ze aan de dag gelegd hebben. We hebben diep moeten buigen, maar we zijn niet geknakt. En als je het cijfermatig bekijkt, hebben we van de eerste vier wedstrijden in het nieuwe jaar wel de twee wedstrijden gewonnen die we wilden winnen: voor de competitie tegen GHBS en voor de beker tegen Wageningen. Vandaag waren we kansloos tegen een kampioenskandidaat en dat is geen schande.’

Wytse Jansen werd gekozen tot Damsté Man of the Match.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer