Peatminers

Met 6 punten verschil nemen de Peatminers de punten mee naar huis

[Eerste kwart] Buzzards 15 – Peatminers 13

Nadat Peatminers enkele weken geleden met 7 punten verschil verloren had van de Twente Buzzards, was U22 extra gemotiveerd om de punten uit Hengelo mee te nemen. Beide Teams speelden met een kleine bank op full-court wat een beroep deed op de conditie van de spelers. Tijdens het eerste kwart gingen Buzzards en Peatminers gelijk op.

[Tweede kwart] Buzzards 36 – Peatminers 30

Buzzards begonnen het tweede kwart sterk, Peatminers zakte terug in verdediging Blauw (zone). Hier hadden de Buzzards al snel een antwoord op gevonden en door middel van een snijdende man op de achterlijn wist het thuisteam meerdere malen te scoren. Peatminers zat de Buzzards echter op de hielen. Achter de driepunterslijn wisten Peatminers de bal vaak raak te gooien. Met een kleine achterstand en volle moed ging Peatminers de rust in.

[Derde kwart] Buzzards 53 – Peatminers 49

In het welberuchte derde kwart hielden de Peatminers voet bij stuk. Enkele weken geleden was dit hét kwart waardoor Peatminers uiteindelijk verloren had van de Buzzards, en dit lieten de heren natuurlijk niet nog een keer gebeuren. Doordat Peatminerts terugzakte in verdediging Rood (man-to-man) en aanvallend niet verzwakte, wist U22 enkele punten in te halen op de Buzzards. Met vier punten achterstand ging Peatminers het laatste kwart in.

[Vierde kwart] Buzzards 66 – Peatminers 66

Peatminers begon het vierde kwart on fire! Sterke drives en hier en daar een strakke pass maakte het voor de Buzzards lastig om de aanval van Peatminers te stoppen. Desondanks wisten ook de Buzzards meerdere malen te scoren, waardoor de teams nek aan nek gingen. Met een gelijke score gaan beide teams een verlenging tegemoet.

[Verlenging] Buzzards 73 – Peatminers 79

Met een kleine bank en een full-court velt waren de conditie en het bewaren van rust nu dé winnende factoren. Peatminers hadden deze conditie en hielden deze rust, waardoor momentum werd opgebouwd. De frustratie bij de Buzzards liep op. Een paar onmogelijk maar toch rake drives en heel wat vrije worpen later wist Peatminers de winst te realiseren. En met 6 punten verschil namen de Peatminers de punten mee uit Hengelo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer