NKC '51

NKC ‘51 was niet bij machte om de achterstand te verkleinen en verliest van Tweemaal Zes

Zaterdag speelde NKC ‘51 opnieuw tegen Tweemaal Zes, de eerder afgelaste wedstrijd werd ingehaald in Maartensdijk. Vorig weekeind trok NKC ‘51 tegen diezelfde tegenstander in een boeiend duel aan het langste eind. Mocht NKC ‘51 ook deze wedstrijd winnen, dan zal handhaving in de Overgangsklasse een feit zijn en kunnen ook beslissingswedstrijden worden afgedwongen voor promotie naar de Hoofdklasse. Voor NKC ‘51 dus een erg belangrijke wedstrijd, bij verlies moeten de Nijverdallers volgende week tegen Wit-Blauw strijden om directe handhaving en zo een beslissingswedstrijd tegen degradatie te ontlopen.

Het leek dat NKC ‘51 erg gespannen aan de wedstrijd begon. De scherpte die er de afgelopen wedstrijden wel was, was ver te zoeken. Verdedigend stak NKC ‘51 nog redelijk in elkaar, maar aanvallend was het spel erg slordig en wisten de spelers elkaar moeilijk te vinden. Na tien minuten was de ‘0’ nog steeds niet van het scorebord. Ook Tweemaal Zes liet geen mooi korfbal zien, maar wist wel de korf te vinden en nam een 3-0 voorsprong. NKC ‘51 moest in de achtervolging en wist de verdedigende fouten van Tweemaal Zes af te straffen en kwam langszij, 3-3. Beide ploegen zochten naar de juiste vorm en wisselden elkaar af in de score. Wel was het Tweemaal Zes dat iedere keer op voorsprong kwam. NKC ‘51 kreeg geen grip op Tweemaal Zes en dit resulteerde in een minimale achterstand in de rust, 9-8.

Voor NKC ‘51 was er nog geen man overboord, maar om nog aanspraak te maken op een goed resultaat moest uit een ander vaatje getapt worden. Het energieniveau was te laag en NKC ‘51 speelde met weinig vertrouwen. Ook nu bleef een doelpunt lang uit, Tweemaal Zes liep uit naar 12-8. Omdat het spelbeeld niet veranderde probeerde NKC ‘51 het tij te keren door middel van enkele wissels. Tweemaal Zes liet zich niet van de wijs brengen en speelde lange aanvallen, NKC ‘51 speelde aanvallend nog steeds erg matig en leed snel en vaak balverlies. NKC ‘51 was niet bij machte om de achterstand te verkleinen en straalde ook niet uit dat dit nog ging gebeuren. Via 14-10 en 16-11 werd het uiteindelijk een verdiende verliespartij voor de Nijverdallers, eindstand 18-14.

Komende zaterdag speelt NKC ‘51 de laatste reguliere competitiewedstrijd van het zaalseizoen in Kampen tegen Wit-Blauw. Aanvang 20:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer