Het Ravijn - Wim Buenk

Ravijnheren eindigen reguliere Eredivisie waterpolocompetitie met een tweede plek van de ranglijst

De waterpoloheren van Het Ravijn zijn de reguliere Eredivisie waterpolocompetitie met een vaste tweede plek op de ranglijst geëindigd. In het Ravijnbad van Nijverdal werd afgelopen zaterdag streekgenoot Schuurman BZC met 20-5 verslagen, waardoor de tweede stek een zekerheid werd.

Foto: Wim Buenk

In de play-off wedstrijden om het landskampioenschap zullen ze waarschijnlijk de heren van UZSC uit Utrecht als tegenstander treffen. Het voordeel voor de formatie van trainer-coach Zeno Reuten is dat de Nijverdallers mogen gaan bepalen hoe de play-off wedstrijden gespeeld gaan worden. Wordt er eerst in Nijverdal gespeeld of wordt de eerste wedstrijd een uitwedstrijd.? Wij houden u op de hoogte. Eerst gaan de heren komend weekend de achtste finale om de KNZB beker spelen. Dit doen zij tegen de heren van Widex/GZC- Donk uit Gouda.

Donderdag 24 maart speelden de Ravijnheren in Zaandam nog een inhaalwedstrijd tegen ZV De Zaan. Deze wedstrijd werd met 11-12 gewonnen. Na afloop was Zeno Reuten tevreden over de wedstrijd, ondanks dat we “maar” met een doelpunt verschil wisten te winnen. Zeno Reuten: “We hebben die laatste uitwedstrijd tegen De Zaan tactisch erg goed gespeeld. Met name de laatste twee periodes hebben waren erg goed. In die periodes hebben we als team de wedstrijd over de streep getrokken”, blikte Reuten zaterdag terug. Tegen BZC uit Borculo was van tevoren bekend dat Het Ravijn zou winnen, al had Reuten in de voorbespreking wel bedongen dat het aantal tegendoelpunten niet meer dan vijf mochten zijn. Die afspraak werd bewaarheid. De heren sloten de streekderby, zoals gezegd met een 20-5 overwinning af.

Wedstrijden KNZB beker

De heren van Het Ravijn trainen deze week eerst voor de achtste finale van de KNZB beker. Morgen, zaterdag 2 april treffen ze om 19:55 uur in het Groenhovenbad van Gouda de heren van Widex/GZC-Donk. Zondagmiddag 3 april om 15:30 uur volgt in Het Ravijn de thuiswedstrijd. Kom onze heren aanmoedigen. Het mag weer en ze kunnen uw steun goed gebruiken.

Het team van Wicher Diallo, de waterpolodames van Het Ravijn spelen in het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 april de kwartfinale van de KNZB beker tegen ZV De Zaan. Zaterdag 9 april om 19:15 uur wordt eerst thuis in Het Ravijn gespeeld. Zondag 10 april om 13:00 uur spelen de Ravijndames in zwembad De Slag in Zaandam de tweede wedstrijd.

Statistieken: Heren 1

Donderdag 24 maart 2022

Zwembad De Slag Zaandam:

ZV De Zaan- Het Ravijn: 11-12

Periodestanden: 3-6, 5-9, 8-12, 11-12.

Doelpunten Het Ravijn: Lars Gottemaker 4x, Yoran Loos 2x, Emiel Wouters 2x, Jorn Muller 1x, Sam Stertefeld 1x, Thijmen Karel 1x, Bas Jan Dijkink 1x.

zaterdag 26 maart 2022

Het Ravijn Nijverdal.

Heren 1- Schuurman BZC: 20-5.

Periodestanden: 5-1, 10-2 (5-1), 14-4 (4-2), 20-5 (6-1).
Doelpunten Het Ravijn:Yoran Loos 5x, Jorrit Aanstoot 3x, Emiel Wouters 3x, Bas ter Brake 2x, Sam Stertefeld 2x, Bas Jan Dijkink 2x, Schilstra 1x, Rob Gottemaker 1x, Jorn Muller 1x.
Doelpunten Schuurman BZC: Adam Tamás 2x, Dynand Muller 2x, Sven Dijkhuis 1x

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer