RIVO Rijssen

De antenne maakt het verschil voor RIVO Rijssen

Op zaterdag 26 maart stond voor de dames uit Rijssen de uitwedstrijd tegen het tweede dames team van Sneek op het programma.
Door de afwezigheid van Maaike Wolves, Floortje van Losser en Lotte Boerman werd de selectie aangevuld met Marell Schelhaars en Noa Stevens uit dames 4 team.

De wedstrijd begon net zoals de thuiswedstrijd voor Rivo niet al te best. Aanvallend kwam de Rijssense dames slecht uit de startblokken wat al snel resulteerde in een achterstand van  8-4. Na een time out herstelde Rivo zich uitstekend en kwam sterk terug naar een 16-17 voorsprong. Toch bleek dit helaas niet voldoende te zijn waarbij Sneek de eerste set naar zich toe trok via een 25–21.

In de tweede set leek het net zo te gaan als in de eerste set. Coach Patrick te Vaarwerk bracht op een stand van 11-9 Famke Zomer in waarna zijn ploeg steeds puntje voor puntje langzaam dichterbij Sneek kwam. Mede door en hele sterke servicebeurt van Silke van Wijk kwam Rivo terug op 1 punt van Sneek.

Op de stand 16–15 in het voordeel van de dames uit Sneek kwam in de ogen van de tweede scheidsrechter bij een aanval van Sneek de bal tegen de antenne aan waarbij de eerste scheidsrechter deze beslissing over nam. Dit bracht een hoop tumult aan de zijde van Sneek wat later ook terecht was gezien de videobeelden die later bekeken zijn. De bal raakte de antenne dus niet! Deze beslissing bracht Rivo naast Sneek waarbij de dames uit Rijssen door denderden naar een overtuigende overwinning in deze set via een 20–23 naar een 20–25 eindstand.

De beide sets daarna kunnen we heel kort over zijn. Rivo kwam helemaal in haar element waarbij dan ook alles lukte via een 11-25 stand in de derde set en een 20–25 overwinning in de vierde set. Met drie punten weer mee terug genomen naar Rijssen staat Rivo D1 momenteel op een verdienstelijke 6e plek waarbij Donitas D1 net 1 puntje boven de ploeg uit Rijssen staat.

En laat dit nu net de ploeg zijn die Rivo aanstaande zaterdag gaat ontvangen in de Reggehal om 16.30 uur.