NEO ondanks slordige fases veel te sterk voor Vogido

Op het andere Wooldrik speelden op deze alweer prachtige zondag de koploper en hekkensluiter tegen elkaar. Net als in Borne won NEO met een verschil van vier doelpunten (4-0 en 0-4), maar Vogido was een stuk strijdbaarder dan in de heenwedstrijd. Op basis van de kansen had Vogido best een keer kunnen scoren, hoewel NEO aan de andere kant ook legio kansen onbenut liet.

Zonder Jochem Stam, Coen ten Tusscher en Frank Valley was de eerste kans na ongeveer een minuut voor de thuisclub. Met een lob werd geprobeerd Thijs Terhalle te verschalken, maar de inzet was een makkelijk prooi voor de zekere goalie. Daarna was het echter bijna voortdurend NEO dat de klok sloeg. Nadat Max Brunninkhuis nipt naast had geschoten was het na vijf minuten al wel raak. Na een vlotte aanval over de rechtervleugel werd een voorzet van Kevin Roesink door Stef Rompelaar afgemaakt, zoals het een topscorer betaamt: 0-1.

Niet te vermijden

Binnen het kwartier regende het kansen voor het met veel energie spelende NEO. Twee keer stond Rick ten Tusscher aan het eind van een aanval, maar de steeds dreigende middenvelder had het geluk deze middag niet aan zijn zijde. Nadat Mike Engelsman over kopte en alweer ten Tusscher, na een mooie pass van Ron Spoler, uit kansrijke positie net iets te gehaast over schoot kreeg Vogido na een half uur zijn tweede kans. Stijn Huuskes schoot uit kansrijke positie echter wild over. Na ruim een half uur was daar dan toch de niet te vermijden 0-2. Een tweede corner op rij leverde een scrimmage op waarin Wessel Bom de bal binnenschoof. Nadat nog een NEO-goal werd afgekeurd was de laatste kans in de eerste helft voor Vogido. Slordig balverlies op het middenveld stelde een aanvaller in staat te schieten, maar Terhalle kon de bal moeiteloos verwerken.

Veel balverlies

Ook in het tweede bedrijf was de eerste kans voor de geplaagde ploeg in blauw-zwart. Na een mooi schot moest de paal redding brengen naast Thijs Terhalle, hoewel de goalie waarschijnlijk wel had kunnen voorkomen dat de doelpoging succesvol was geweest. NEO speelde in het eerste kwartier na rust ondermaats. Slordige passing en derhalve veel balverlies, Het leverde Vogido twee kansen op, waarvan de eerste een makkelijk prooi voor Terhalle was. De tweede was een één op één situatie met Wail Chaleb, maar net als vorige week een paar keer stopte de jonge goalie de inzet met zijn voeten. Tussen die twee kansen deed NEO ook wel degelijk van zich spreken. Ron Spoler had een subtiele pass op Wessel Bom in huis, maar de linkspoot trof slechts de paal.

Geweldige counter

Even later leek een schot van Spoler doel te treffen, maar de bal verdween rakelings naast. Halverwege de tweede helft viel dan toch de 0-3. Wessel Bom wilde voorzetten, deed dat ook en de bal zeilde met een prachtige boog over de kansloze goalie ten Velde. Zonder geluk vaart niemand wel. Michel Steggink wisselde vervolgens vijf keer en bracht Bram Rikhof, Twan Weghorst, Wout Deterd, Mats Velner en Ernst Bom in het veld. Aan het speelbeeld veranderde echter hoegenaamd niets. Na een geweldige counter had NEO eigenlijk zelf moeten scoren, maar Vogido deed dat uiteindelijk bijna zelf. Ten Velde kon nog net redding brengen voor de doellijn. Een volgende counter was er een uit het boekje. Stef Rompelaar zette Ron Spoler met een mooi passje aan het werk en de spits maakt alleen voor ten Velde geen fout: 0-4.

Het slotakkoord was voor Vogido, dat via Eusbio Paol er echter ook niet in slaagde Terhalle te passeren, waardoor de stand 0-4 bleef. Gezien de ranglijst zal iedereen deze overwinning logisch noemen, maar juist dit soort duels zouden een lopende een seizoen een struikelblok kunnen vormen. NEO was echter bij de les, won verdiend en kan zich op gaan maken voor het thuisduel tegen het sterke Schalkhaar, dat opnieuw punten morste, nu in de topper tegen Bon Boys. Waartoe de equipe van Marcel Geestman echter in staat is hebben we in het duel in Salland gezien.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer