TVC ’28 na verlies in topper in actie tijdens doordeweeks inhaalduel

Morgen speelt TVC’28 de inhaalwedstrijd uit bij AVV Columbia en aanstaande zondag staat er voor de ploeg van Michiel Mensink een thuiswedstrijd op het programma tegen Tubantia. Afgelopen zondag wist TVC in de topper tegen Rohda Raalte geen resultaat te behalen.

Mensink had diverse mogelijkheden om zijn basiselftal te formeren, maar koos voor de elf spelers die vorige week een prima partij afleverden tegen RKHVV. In de vertrouwde 1-4-4-2 trof nummer drie TVC ’28 koploper Rohda Raalte. Eerder dit seizoen eindigde het duel in Tubbergen in een 2-2 gelijkspel. Deze editie zou in een 1-0 overwinning voor Rohda Raalte resulteren.

Initiatief

Voor aanvang van de wedstrijd was er veel vuurwerk om de topper namens de supporters van Rohda in te luiden. De eerste 20 minuten had de thuisploeg het betere van het spel. Dit leidde echter niet tot doelpunten. Wel waren er aan beide kanten een aantal kansjes. In de 22e minuut kwam een speler van Rohda Raalte vrij voor de keeper van TVC ’28. Ruud Hesselink verkleinde zijn doel echter prima en voorkwam dat Rohda de score opende. Enkele minuten later kwam Mart Groothuis vrij voor de keeper van de gastheren. De bal vloog echter de bal net naast het doel. TVC ging beter spelen nu en nam het initiatief.

Aanzetten

Toch lukt het Rohda Raalte om In de 38e minuut door te dringen in het strafschopgebied van TVC ’28 en viel de bal via een scrimmage in het doel. Hiermee nam Rohda weer de leiding in de wedstrijd. TVC voelde dat het moest aanzetten en deed dat ook. Vlak voor rust kreeg het een vrij trap aan de rechterkant dicht bij het strafschopgebied van Rohda. Niek Staarink draaide de bal fraai op de vijf meter en Thijs Koopman kopte hem schitterend binnen. Heel TVC juichte al, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af voor duwen.

In de tweede helft moest TVC’ 28 komen en deed dat ook. Echter stond Rohda Raalte verdedigend prima. Het loerde zelf op de counter maar miste daar stootkracht en mankracht omdat ze graag veel mensen achter de bal wilden houden. Zodoende werd Rohda niet echt gevaarlijk in de tweed helft. TVC ’28 miste de creativiteit en het geluk om de wedstrijd nog te kantelen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer