Special Olympics

Dieka rolt de rode loper uit voor 263 Twentse Special Olympics sporters

Markelo, vrijdag 18 maart 2022. Als ware helden werden 263 Twentse Special Olympics sporters ontvangen op de rode loper van uitgaangelegenheid Dieka in Markelo. De proloog, want Twente maakt van 10 tot en met 12 juni haar opwachting voor het hosten van het allergrootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking.

Foto: Emiel Muijderman

263 Twentse atleten

Oftewel Special Olympics Nationale Spelen. Ruim 3.000 sporters en coaches komen uit heel Nederland naar de 14 Twentse gemeenten afgereisd. Zelfs de Caribische eilanden Saba en Bonaire verrijken de atletenpoule. Ook voegt de Twentse organisatie nog een extra internationaal component toe, waarmee vele hockeyteams uit Duitsland, Ierland, België, Spanje en Groot Brittannië het atletengezelschap komt aanvullen. Maar vanavond staan alle schijnwerpers gericht op de Twentse delegatie, bestaande uit 263 sporters.

Twentse sportploeg tenue

Dieka, HOF netwerk en Ik Wil Kippenvel hebben de schouders eronder gezet, zodat het een memorabele Twentse sportploeg presentatie werd. Burgemeester Ellen Nauta had de eervolle taak om het eerste Twente Sportploeg Tenue te overhandigen aan ambassadeur Teun Wes. Net zoals in de andere Twentse gemeenten, zijn ze in Hof van Twente maar al te trots dat dit mooie evenement in juni gaat plaatsvinden.

Altijd een winnaar

Zanger en presentator Edwin van Hoevelaak omlijst de avond met het onlangs uitgebrachte Special Olympics lied ‘Altijd een Winnaar.’ Aangemoedigd door Special Olympics Twente mascotte Vinnie de Vos, die ook zijn eerste optreden had. De vriendelijke harige vos is geboren uit een onderwijsproject van ROC van Twente. Vol trots en bewondering kijkt eenieder naar de motivator en grote vriend van de atleten.

Atletenparade en uitzwaaiwedstrijd

Vanuit een lange parade de bühne op, om vervolgens het podium te pakken en te stralen van geluk. Afgewisseld met een klein beetje wedstrijdspanning. Een mooi voorproefje, want op 10 juni is de sintelbaan van het FBK-stadion de loper van de openingsparade en zal het applaus van 15.000 toeschouwers tig keer zo groot zijn. Maar voordat het zover is, staat nog een ander applausmoment op de planning. Als laatste verrassing van de avond verscheen FC Twente speler Ramiz Zerrouki in beeld. Hij nodigde alle Twentse sporters uit voor een uitzwaaiwedstrijd. Op 7 mei tijdens de wedstrijd FC Twente – Fortuna Sittard zal het applaus voor de Twentse atleten galmen in een volle Grolsch Veste. ‘Prachtig dat heel Twente in aanloop al zo’n indrukkend en motiverend podium biedt. Hartverwarmend en een aaneenschakeling van kippenvelmomenten’, aldus de trotse voorzitter Claudio Bruggink.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer