Uitnodigen op te bouwen

De onder 14 van de academie speelde zaterdag de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie. Tegen Excelsior was het plan van de ploeg van Sjoerd Overgoor ’te veroveren’. “We wilden Excelsior uitnodigen op te bouwen”, vertelt de trainer/coach. “We zakten bewust iets verder in om de tegenstander, wanneer de centrale verdediger zou worden ingespeeld, naar de zijkant te dwingen en daar te houden. Maar Excelsior speelde fysiek spel en koos vaak voor de lange bal. Met veel duelkracht en kleine overtreding probeerden ze ons uit ons spel te halen.”

Agressieve ploeg

Bij vlagen voetbalde de FC Twente/Heracles Academie zich er onderuit. “Het was mooi om te zien hoe we dezelfde strijd erin legden en de duels niet schuwden”, zegt Sjoerd Overgoor. “Voetballend zouden we beter kunnen, maar dat kwam er niet uit. We kenden ongelukkige fases waarin we niet altijd de juiste keuze maakten. Wanneer we onder de druk uit konden komen, waren we ook vaak te slordig in de passing. Daarmee kwamen we weer in de duels. Maar het was goed te zien dat we ons daarin niet lieten afbluffen. In positieve zin zag ik een agressieve ploeg.”

Gelijkopgaande wedstrijd

De onder 15 van FC Twente en Heracles Almelo speelde thuis tegen Spartaan ’20 een gelijkopgaande wedstrijd. “Onze tegenstander had de eerste helft de betere kansen”, vertelt Wouter Stronks, trainer/coach bij Onder 15. “Na de rust was de kansverhouding in balans. Het had ook 2-2 of 3-3 kunnen worden.” Spartaan ’20 speelde op een fysieke wijze en probeerde vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. “Daar moesten wij doorheen proberen te voetballen. Maar negen van de tien keer dat dat lukte, wist onze tegenstander het weer dicht te lopen. Daarmee werd het een omschakelwedstrijd.”