DTC beleeft gemakkelijke middag bij Haaksbergen

Na de tienklapper in de vorig wedstrijd ging DTC afgelopen weekend op bezoek bij Haaksbergen. DTC stond voorafgaand aan de wedstrijd op de derde plek en is nog volop in de race voor de eerste periode. Haaksbergen stond aan de onderkant van de middenmoot.

DTC begon overtuigend aan de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong. Tebbe, die de vorige wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan, kreeg de bal voor zijn voeten en tikte heel rustig in de kort hoek raak, 0-1. Nog binnen het kwartier werd het ook al 0-2. Het was wederom Tebbe die het doelpunt voor zijn rekening nam. Dit keer sneed hij vanaf de linkerkant naar binnen en schoot hij overtuigend raak in de korte hoek.

Slippertje

Na het doelpunt kwam Haaksbergen iets beter in de wedstrijd en ging het een aantal minuten redelijk gelijk op. Dit leidde echter niet tot uitgespeelde kansen voor de thuisploeg. Het had een slippertje van Scholte Lubberink nodig om voor het eerst gevaarlijk te worden. Doelman Visschedijk kon simpel redding brengen op een zwakke inzet. DTC begon ook sterk aan de tweede helft en binnen vijf minuten lag de bal alweer in het netje. Het was wederom Tebbe die zorgde voor het doelpunt. Zijn schot werd onderweg van richting veranderd en liet de doelman kansloos.

Gemakkelijke middag

DTC ging hierna opzoek naar meer doelpunten en weer een ruime overwinning, maar het was te vaak slordig in de passing. Westerhof wist weg te draaien van zijn directe tegenstander, maar zag zijn schot gekeerd worden door de keeper. Ook invaller Wessels zag zijn inzet gekeerd worden waarna Tebbe de bal over kopte. Al met al een gemakkelijke middag voor DTC, dat geen moment in de problemen is geweest. Sam Tebbe was weer goed op dreef, maakte een hattrick en werd ‘Man of the Match’.

Volgende week komt de eerste periode tot een climax. DTC gaat dan op bezoek bij koploper Manderveen. Een overwinning is voor DTC noodzakelijk om de eerste periode te winnen en alvast een plekje in de nacompetitie te veroveren. De aftrap in Manderveen is om 14:00.

Opstelling DTC: Visschedijk, Hof, Scholte Lubberink, Potijk, Fox, Hesselink, Groeneveld, Nijhuis, Nick Huusken  (Wessels), Tebbe, Westerhof (Weusthof).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer