FC Twente wint van PEC Zwolle

FC Twente heeft de goede serie in de Eredivisie zaterdagavond voortgezet met een thuiszege op PEC Zwolle. In De Grolsch Veste tekende Daan Rots voor de enige treffer.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl

De jonge aanvaller uit Groenlo schoot na goed voorbereidend werk van Michel Vlap hard binnen. Eerder had FC Twente via onder meer Virgil Misidjan en Ricky van Wolfswinkel al goede kansen gekregen op de 1-0, maar het duurde tot de negentiende minuut voordat de verdiende treffer zou vallen.

Uitstekende redding

Ook na de pauze hield FC Twente druk op de defensie van PEC Zwolle. Al vroeg in de tweede helft kon de voorsprong worden verdubbeld via Rots en Pleguezuelo. Het geluk bij de afronding ontbrak. Pleguezuelo zijn inzet werd voor de lijn weggehaald. Aan de andere kant moest Lars Unnerstall alert optreden bij een kopbal van Zwolle en voorkwam de Duitse doelman met een uitstekende redding de gelijkmaker. In deze fase werd Zwolle enkele malen gevaarlijk voor het doel van FC Twente en kregen de gasten goede mogelijkheden op de 1-1. Unnerstall voorkwam dit tot tweemaal toe.

Plek drie

Met een nipte voorsprong voor FC Twente maakten beide ploegen zich op voor een enerverend einde van de wedstrijd. Met PEC Zwolle op jacht naar de gelijkmaker kreeg FC Twente voorin meer ruimte en kregen Brenet en Cerny grote mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Gescoord werd er echter niet meer in De Grolsch Veste, waarmee FC Twente opnieuw drie punten mocht bijschrijven. Met maar een punt minder dan Feyenoord mag er zelfs naar plek drie worden gekeken. De Rotterdammers spelen dit weekend de Klassieker tegen Ajax.

FC Twente – PEC Zwolle: 1-0 (1-0)

Scoreverloop

19′ 1-0 (Rots)

Arbiter: Van de Graaf

Toeschouwers: 28.000

Gele kaart: Van den Belt, Paal (beide PEC Zwolle)

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Pröpper, Pleguezuelo, Smal, Zerrouki, Bosch, Vlap (83′ Pierie), Misidjan (72′ Cerny), Van Wolfswinkel, Rots (72′ Limnios).

Opstelling PEC Zwolle: Lamprou, Van Polen, Paal, Saymak (44′ Kastaneer), Clement (58′ De Waal), Redan, Van den Belt (58′ Adzic), Anderson, Van der Werff (58′ Tedic), Van Wermeskerken (90′ Reijnders), De Wit.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer