Heracles Almelo wint derby, reserves verliezen ruim bij Ajax

Waar Heracles Almelo de derby tegen PEC Zwolle zaterdag overtuigend met 2-0 wist te winnen, deden de reserves dat gisteren niet tegen Ajax. Op De Toekomst waren de Amsterdammers met 5-1 te sterk.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl/archief

Zaterdag greep de formatie van Frank Wormuth vanaf de aftrap direct het initiatief en zou die zichzelf al na negentien minuten belonen. Anas Ouahim zette door en kwam oog in oog met Kostas Lamprou. De middenvelder gaf breed op Luca de la Torre, de Amerikaan rondde af met een stift. Na 55 minuten werd de voorsprong verdubbeld. Het voorbereidende werk was van Orestis Kiomourtzoglou, Sinan Bakis schoof de bal langs de doelman.Een kwartier voor tijd maakte Samuel Armenteros zijn rentree voor Heracles Almelo, dat de 2-0 voorsprong over de streep wist te trekken.

Heracles Almelo – PEC Zwolle: 2-0 (1-0)

Scoreverloop

12′ 1-0 (De la Torre)

55′ 2-0 (Bakis)

Arbiter: Lindhout
Heracles Almelo: Blaswich, Fadiga, Rente, Knoester, Quagliata, Kiomourtzoglou, Ouahim (62′ Hoogma), De la Torre (83′ Sierra), Laursen, Bakis (76′ Armenteros), Basacikoglu (62′ Hansson).
Opstelling PEC Zwolle: Lamprou, Van Polen, Nakayama, Voet (46′ Van der Werff), Van den Belt (59′ De Waal), Saymak (46′ Anderson), Reijnders (71′ Kastaneer), Clement (71′ Adzic), Paal, Redan, Darfalou.

Reserves verliezen ruim bij Ajax

De reserves van Heracles Almelo speelden maandag een oefenduel tegen de reserves van Ajax. Al vroeg kwamen de Amsterdammers op voorsprong dankzij Danilo. Nog in het eerste half uur werd de score uitgebreid naar 3-0. De doelpunten kwamen op naam van Mohammed Kudus en Victor Jensen.

Na rust deden de Almeloërs wat terug. Elias Sierra wist een dieptepass van Adrian Szöke op waarde te schatten en bracht de stand op 3-1. Het bleek geen inleiding te zijn van een comeback. Twee minuten later namelijk tekende Kenneth Taylor voor de 4-1 en gooide de wedstrijd in het slot. In de allerlaatste minuut werd ook nog de 5-1 gemaakt aan Amsterdamse zijde door opnieuw Kudus.

Ajax Reserves – Heracles Almelo Reserves: 5-1 (3-0)
5. Danilo 1-0, 11. Mohammed Kudus 2-0, 33. Victor Jensen 3-0, 63. Elias Sierra 3-1, 65. Kenneth Taylor 4-1, 87. Mohammed Kudus 5-1.
Opstelling Heracles Almelo Reserves
Robin Jalving (74. Sam Karssies), Robin Polley, Navajo Bakboord, Justin Hoogma, Ruben Roosken, Melih Ibrahimoglu (23. Rohat Agca), Elias Sierra, Adrian Szöke, Kasper Lunding (81. Chiel Olde Keizer), Samuel Armenteros (46. Sem Scheperman), Emil Hansson.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer