Matías Jones tekent na Uruguayaans avontuur bij HHC Hardenberg

Na twee seizoenen in Uruguay keert Matías Jones terug in het Nederlandse voetbal. De 30-jarige speler heeft een contract getekend bij tweededivisionist HHC Hardenberg. Jones is per direct toegevoegd aan de selectie en maakte afgelopen zaterdag zijn debuut in de hoofdmacht van de Hardenbergers.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl

De linksbenige speler uit Uruguay heeft al veel ervaring op de Nederlandse velden. In februari 2011 maakte de middenvelder de overstap van Danubio, zijn jeugdclub in de hoofdstad Montevideo, naar FC Groningen. Ook speelde hij voor FC Emmen en SC Cambuur. Jones kwam twaalf wedstrijden uit in de Eredivisie en achttien duels in de Keuken Kampioen Divisie.

Voor de Zuid-Amerikaanse voetballer is de terugkeer naar Nederland een logische stap. “Ik heb een gezin in Nederland. Met mijn vrouw woon ik in Roden en ik heb een kind van zes jaar oud. En een tweede is op komst”, vertelt Jones. Hij heeft bewust gekozen om voor HHC Hardenberg te spelen. “Tijdens mijn periode bij FC Groningen heb ik weleens gespeeld tegen HHC Hardenberg. Ik ken natuurlijk de club omdat het een hele bekende vereniging is. Op dit niveau een absoluut topteam. Het is een mooie club met een eigen identiteit. Ik kom hier dan ook niet om er zes maanden te spelen. Ik hoop op een vaste plek en stabiliteit voor mijn familie.” De Uruguayaan bouwt met veel trainersdiploma’s al aan een carrière na zijn actieve spelersloopbaan, maar zover is het nog niet. “Natuurlijk hoop ik bij HHC Hardenberg mijn steentje te kunnen bijdragen. Ik kan op verschillende posities uit de voeten. Ik denk dat je mij kunt omschrijven als een creatieve en technische speler, maar ook als een teamplayer.”

Gert Heerkes, de technisch manager van HHC Hardenberg, is blij met de komst van de ervaren speler. “Matías Jones is een onverwachte versterking voor onze club. Een ervaren speler, met een goed linkerbeen. Dat maakt de diversiteit van onze selectie op het gebied van voetbal een stuk sterker.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer