OldStars volleybal van start in Almelo

Op donderdag 14 april kunnen ouderen bij Fysiotherapie Engbersen Aastad uit Almelo gratis kennismaken met OldStars volleybal. De clinic is voor oud-volleyballers die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen volleybalervaring. Fysiotherapie Engbersen Aastad start op 14 april met de eerste groep. Met OldStars volleybal biedt het Ouderenfonds, in samenwerking met Sportbedrijf Almelo en de NEVOBO, een aangepaste spelvorm aan voor volleybal op latere leeftijd. De beweegvormen zijn aangepast op de 55-plusser en naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal. Aanmelden voor de kick-off op 14 april kan via oldstars@aastad.nl

Kennismaking OldStars volleybal

De organisatie van de clinic op 14 april is in handen van een ervaren trainer van Fysiotherapie Engbersen Aastad. Centraal staat het op een verantwoorde wijze bewegen en blijven bewegen binnen de sociale omgeving van de volleybalvereniging. De clinic is in Sporthal Windmolenbroek. Deelname is gratis. Makkelijke kleding voldoet, sportschoenen voor de zaal zijn aan te bevelen.

Het programma voor de kick-off op 14 april:

19.30u ontvangst van de deelnemers, kopje koffie/thee/fris met gebakje of cake
20.00u welkomstwoord
20.15u start training op het volleybalveld met bekende volleyballer
21.15u einde training en drankje na in kantine
22.00u einde programma

OldStars voor alle ouderen 

OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met partners Menzis en VWS, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving.

Na OldStars Volleybal lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 15 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer