Onder 13 FC Twente/Heracles Academie wint met ruime cijfers van Helmond Sport

Onder 13 van de FC Twente/Heracles Academie heeft zaterdagochtend met ruime cijfers weten te winnen van Helmond Sport. De ploeg van trainer/coach Daan Jalving was met 7-1 te sterk voor de leeftijdsgenoten uit Noord-Brabant.

Foto’s: Justin Sangers

Voor de onder 13 van de Academie ging zaterdagochtend de voorjaarscompetitie van start. “Voor de groep was het mooi dat er weer competitie werd gespeeld, vertelt trainer/coach Daan Jalving. “Dat brengt toch een andere druk en spanning met zich mee, wat alleen maar mooi is.”

Spel aan de bal

In de eerste fase van het duel kreeg de FC Twente/Heracles Academie al vier grote kansen. “We zijn veel bezig gewest met ons spel aan de bal en het vinden van de ruimte om vooruit te kunnen spelen”, zegt Daan Jalving. “De snelheid daarin hadden we tegen Helmond Sport goed voor elkaar. We speelden veel op de helft van onze tegenstander.” Na een kwartier spelen werd de ban gebroken. Met de openingstreffer van Marijn Schutte, een doelpunt van Jesse Weijdijk en een tweede goal van Marijn Schutte volgden de doelpunten elkaar snel op. Halverwege stond er een voorsprong van 3-0 op het scorebord.

Goed op het veld

“Tijdens de rust liet Lorenzo (Müller, Coördinator Data & Analayse) de spelers beelden en statistieken zien”, vertelt Jalving. “Met twaalf doelpogingen in de eerste helft hadden we onszelf nog meer mogen belonen. Maar de jongens stonden goed op het veld, zowel aan de bal als in het samen verdedigen.” Na de pauze maakte Marijn Schutte met zijn derde van de ochtend de 4-0. Ook Jesse Weijdijk tekende met de 5-0 en de 6-0 voor drie doelpunten achter zijn naam. Na de 6-1 zou aanvoerder Pim van der Meer met de 7-1 ook de eindstand bepalen. “We waren gretig en wilden meer doelpunten maken. Dat was mooi om te zien.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer