PSV te machtig voor Heracles Almelo, reserves winnen oefenduel met De Graafschap

Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen PSV vanmiddag met 3-1 verloren. Namens de thuisclub waren Joey Veerman, Eran Zahavi en Cody Gakpo trefzeker. Samuel Armenteros deed wat terug namens Heracles Almelo.

Foto omslag: Sportfoto-Oost.nl (archief)

PSV was vanaf de aftrap de baas. Al na vijf minuten moest doelman Koen Bucker de doorgebroken Noni Madueke van scoren afhouden. Heracles Almelo kon de bal niet lang in de ploeg houden en kon mede daardoor in aanvallend opzicht weinig doen.

Koen Bücker

Het enige wapenfeit van de club uit Almelo deed zich voor na een kleine twintig minuten spelen, toen Sinan Bakis de bal net over het doel wipte. Een minuut later pakte PSV de voorsprong. Noni Madueke slalomde door de Almelose defensie, waarop Joey Veerman de bal in de verre hoek plaatste. Heracles dankte Koen Bucker voor het feit dat de wedstrijd niet al voor de pauze werd beslist. De sluitpost ontnam Madueke opnieuw een doelpunt, toen hij en de aanvaller één op één kwamen te staan. Bucker pareerde vervolgens ook doelpogingen van Eran Zahavi, Joey Veerman, nogmaals Noni Madueke en Philipp Max.

Aansluitingstreffer

De thuisclub bleef ook na de thee heer en meester. Noni Madueke schoot in de 48e minuut maar net naast. Balverlies van Luca de la Torre leidde zeven minuten later alsnog tot de 2-0. Eran Zahavi rondde af met een geplaatst schot. Het laatste half uur moesten Samuel Armenteros en Emil Hansson het Almelose spel als invallers van impulsen voorzien. De beide invallers speelden in de 69e minuut dan ook een belangrijke rol bij de aansluitingstreffer. Hansson gaf voor. De kopbal van Armenteros werd door Ibrahim Sangeré van richting veranderd. Joël Drommel was kansloos: 2-1. Toch sloeg PSV twee minuten later opnieuw toe. Mario Götze stelde Cody Gakpo in staat om te scoren: 3-1.

PSV – Heracles Almelo: 3-1 (1-0)

Scoreverloop

20′ 1-0 (Veerman)

54′ 2-0 (Zahavi)

69′ 2-1 (Armenteros)

71′ 3-1 (Gakpo)

Arbiter: Van de Graaf

Gele kaart: Max (PSV), Ouahim (Heracles Almelo)

Opstelling PSV: Drommel, Mauro Júnior (84′ Obispo), Teze, Boscagli, Max, Sangaré, Götze (84′ Doan), Gutiérrez, Veerman (90+1′ Bakayoko); Madueke (59′ Gakpo), Zahavi (59′ Vinicius).

Opstelling Heracles Almelo: Bücker, Fadiga, Sonnenberg, Knoester, Quagliata, De la Torre, Ouahim (84′ Sierra), Hoogma, Laursen (84′ Jakobsen), Bakis (63′ Armenteros), Basacikoglu (64′ Hansson).

Oefenduel tegen De Graafschap

De reserves van Heracles Almelo oefenden maandagmiddag tegen de reserves De Graafschap. Op Erve Asito werd er met 3-1 gewonnen. Elias Sierra bezorgde de thuisploeg twintig seconden na rust de voorsprong. De Graafschap kwam tien minuten later op 1-1. Voormalig Heraclied Joey Konings was trefzeker voor de Achterhoekers. De bezoekers waren daarna twee keer dicht bij een voorsprong. Danny Verbeek raakte de lat, Devin Haen schoot op de paal. Invaller Adrian Szöke bezorgde Heracles de zege met twee doelpunten.

Heracles Almelo – De Graafschap: 3-1 (0-0)

Scoreverloop

46′ 1-0 (Sierra)
58′ 1-1 (Konings)
68′ 2-1 (Szöke)
76′ 3-1 (Szöke)

Opstelling Heracles Almelo: Jalving, Polley, Tomas da Silva, Agca, Roosken, Scheperman, Sierra, Ibrahimoglu, Lunding, Armenteros, Hansson.

Wisselspelers Heracles Almelo: Jansink, Wehmeyer, Szöke

Opstelling De Graafschap: Vaags, Acheffay, Gravenberch, Verbeek, Hilderink, Dekker, Haen, Brittijn, Konings, Wenting, Vergarra Berrio.

Wisselspelers De Graafschap: Hardeman, Van den Dam, Kleinpenning, Bouihrouchane, Lever

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer