Sportlust Vroomshoop verliest onnodig van koploper vv Holten

Op zondag 6 maart stond voor het vlaggenschip van Sportlust Vroomshoop de lastige uitwedstrijd op het programma bij koploper vv Holten. Het werd een wedstrijd met veel strijd en passie die resulteerde in een onnodige 2-0 nederlaag.

Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg, waarin zij veelal de bal hadden en enkele keren gevaarlijk werden met voorzetten van de zijkanten. Grote kansen werden er echter niet gecreëerd door Holten.

Mogelijkheden

Grote kansen waren er wel voor Sportlust in de eerste helft. Allard Hankamp wist spits Dennis Jozic twee keer vrij voor de keeper te zetten, maar deze kansen werden niet verzilverd. Ook wist Jozic na een knappe actie, waarin hij drie spelers van Holten omspeelde, zichzelf nog een goede mogelijkheid te bieden. Ook deze ging er niet in. Aan de andere kant stond de defensie van Sportlust goed opgesteld en werd er in de gehele eerste helft nauwelijks iets weggegeven.

Op zoek

Wel kwam Sportlust vlak voor rust nog goed weg, daar waar Holten recht had op een strafschop maar deze niet kreeg. Hierdoor werd er gerust met de brilstand op het scorebord. In de tweede helft waren het wederom de gastheren die het meeste balbezit hadden maar net zoals in de eerste helft wisten zij hier nauwelijks iets mee te creëren. Na een uur spelen wist Holten echter toch op een 1-0 voorsprong te komen nadat een corner hard bij de tweede paal werd binnengekopt. In de fase die volgde ging Sportlust op zoek naar de gelijkmaker en was hier ook nog dichtbij. Dinand Hankamp wist de bal van dichtbij net niet binnen te schuiven.

Dubieus

Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd in het slot gegooid nadat een zeer dubieus gegeven strafschop werd benut door de thuisploeg. Coen Kleinheerenbrink werd in het strafschopgebied gehaakt en had dus een vrije trap moeten krijgen. In plaats daarvan besloot de leidsman een strafschop te geven na een vermeende overtreding van doelman Frank Dubbink die de aanvaller van Holten echter niet raakte. Hierdoor werd het een onnodige 2-0 nederlaag maar liet Sportlust net als tegen sv Enter wederom zien dat het prima mee kan met de koplopers uit de competitie. Het lichtpuntje van de dag was het verdienstelijke debuut van JO19-speler Luuk Bruins.

Volgende week wacht voor de mannen van Ruud Bruns een thuiswedstrijd tegen SV Broekland.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer