SVZW na nederlaag tegen DTS ’35 opnieuw in actie: Go Ahead Kampen vandaag op bezoek in Wierden

Vandaag komt SVZW thuis tegen Go Ahead Kampen voor de derde keer in een week tijd in actie. Afgelopen dinsdag werd er in de inhaalwedstrijd tegen DTS ’35 een nederlaag geleden.

Door Gerrit Koers

Actiefoto’s: Henk Steen

Op 12 februari jongstleden kon de ontmoeting tussen SVZW en DTS’35 wegens corona niet doorgaan. Dinsdagavond 1 maart moest de wedstrijd worden ingehaald op sportpark Het Lageveld.

Onstuimig SVZW

Na enig oponthoud kon scheidsrechter Ronald Spoler om 20.15 uur het beginsignaal laten klinken . Een onstuimig SVZW bracht DTS ’35 zwaar in verlegenheid. SVZW kwam getergd uit de startblokken en creëerde een groot veldoverwicht op DTS. Een vrije trap van Robin de Jong in de derde minuut werd door keeper Robin Franken uit de lucht geplukt. Twee minuten later was het Stefan Maat die alleen voor de doelman verscheen, maar niet wistt te scoren. Frank Smit, die vorige week zaterdag in Hierden met vier doelpunten nog trefzeker was, kon een voorzet van Lars van Putten net niet intikken.

Beslissende tik

Stefan Maat strooide in de eerste helft met prachtige passes en werd dan ook strak aangepakt door het defensieve DTS ’35 dat maar sporadisch over de middenlijn kwam. In de 18e minuut was het raak. Stefan Maat bereikte Jesper Middelkamp en uit zijn pass tikte Frank Smit de dikverdiende 1-0 binnen. SVZW bleef na deze voorsprong de aanval zoeken. Er werd flink druk gezet en DTS groepeerde zich op eigen helft. Een enkele keer waren de Edenaren te vinden op de helft van SVZW en had doelman Julian Bakker weinig te doen in de eerste helft. Jesper Middelkamp en Lars van Putten waren een plaag voor de Edese verdediging, maar de beslissende tik kon nog steeds niet worden gegeven.

Op een haar

Het centrale verdedigingsduo Robin de Jong en Freek Grondman hield de regie in de verdediging van SVZW en daardoor kon de ploeg uit Wierden steeds weer via Aron Pouls op links en Maarten Smit op rechts opbouwen en weer aan een nieuwe aanval beginnen. De bewegelijke Luuk Geelen en Lars Scholten bedienden de voorhoede met goede passes, maar deze resulteerden niet in doelpunten. De actieve Stefan Maat werd in de 41e minuut, bij alweer een aanval van SVZW, op ongeoorloofde manier gestopt en daarop kreeg Roy Ploeg van DTS ’35 de gele kaart. De vrije trap bereikt Luuk Geelen die daarop Jesper Middelkamp bedient. Zijn schot mist het doel op een haar. Met 1-0 op het scorebord besloot scheidsrechter Spoler voor het rustsignaal te fluiten.

Minder sterk van start

Trainer Arnold Brehler van DTS wisselde in de rust. Hij liet Roy Ploeg in de kleedkamer achter en Huib Siefkes mocht de tweede helft starten. Coacht Joram Hendriks van SVZW liet zijn elftal de tweede helft in dezelfde opstelling starten. Het publiek kreeg ineens een heel ander DTS ’35 te zien. SVZW ging net als in Hierden minder sterk van start in tweede helft. De scherpte ontbrak en binnen twee minuten maakte Evert Palm de gelijkmaker: 1-1. Direct daarop volgde met een aanval van SVZW een kans op een nieuwe gelijkmaker. Lars van Putten schoot op de lat en de rebound werd door Maarten Smit net naast geschoten.

Veel tijdrekken

DTS kreeg meer vat op het spel van SVZW en dat resulteerde in de 68e minuut in een schot van Remco Speelziek, waarop doelman Julian Bakker van SVZW geen antwoord had. Zo nam DTS’35 een 1-2 voorsprong. Tijd voor Joram Hendriks om Lars van Putten, die enorm veel inzet toonde, naar de kant te halen en jeugdspeler Sem Jansen in te brengen. DTS ging de voorsprong verdedigen met veel tijdrekken en dat wekte aardig wat irritatie op. Jesper Middelkamp bediende de aanvallers van SVZW weer eens op een voorzet, maar de inzet van Sem Jansen in de 80ee minuut werd geblokt. Intussen had de geblesseerde Palm van DTS ’35 het veld verlaten en kwam Mohamed Laukili het veld in. Even later werd Jasper Verstraten vervangen door Maarten van Steenbeek.

Definitief

Traner Joram Hendriks bracht nog een jeugdspeler in. Sem Jager mocht in de 83e minuut zijn opwachting maken in de hoofdmacht van SVZW en verving Maarten Smit. DTS bleef het spel ontregelen. SVZW probeerde nog wel wat druk uit te oefenen. Een kopbal van Frank Smit gaat centimeters naast het doel. Een schot van Lars Scholten in de 90e minuut werd over getikt door doelman Franken. Door het tijdrekken kreeg Ahmed Lak uiteindelijk de gele kaart. DTS ’35 viel nog een keer aan en liet het doek voor SVZW definitief vallen. Etienne Baars schoot in de 92e minuut de 1-3 binnen. SVZW zakt naar de 6e plek met 17 punten uit 11 wedstrijden. Door deze overwinning op SVZW stijgt DTS ’35 naar de 4e plek met 18 punten uit 10 wedstrijden.

SVZW – DTS ’35: 1-3 (1-0)

18′ 1-0 (F. Smit)

Opstelling SVZW: Bakker, Grondman, De Jong, F. Smit, Scholten, Middelkamp, Geelen, M. Smit (83′ Jager), Pouls, Maat, Van Putten ( 69′ Jansen).

Opnieuw bezoek uit Kampen

Vandaag kan SVZ op jacht naar eerherstel. In de 1e klasse D komen drie clubs uit Kampen. Op deze zaterdag komt Go Ahead Kampen naar Wierden. Lukt het SVZW vandaag wel de punten in Wierden te houden?

Niet voldoende

Go Ahead Kampen heeft de ambitie om dit seizoen bovenin mee te draaien in de 1e klasse D. De start van het seizoen was ook goed voor de club. Op 23 oktober werd DCZ ’68, de huidige koploper, nog met 3-1. Maar na die dag werden alle gespeelde wedstrijden verloren. Uit de 11 tot nu toe gespeelde wedstrijden haalde Go Ahead 12 punten. Er werd 21 keer gescoord, maar het elftal kreeg ook 22 tegentreffers om de oren. Zaterdag verloor de ploeg met 3-4 van SVI. Bij de rust was de stand al 0-4. In de tweede helft scoorde Go Ahead dan nog wel drie keer, maar dat was niet voldoende om nog punten te pakken.

Als doel te winnen

Wat precies de oorzaak is van de terugval is niet duidelijk. Go Ahead zal er in elk geval alles aan doen om weer wedstrijden te gaan winnen. Gelet op de selectie moet dat ook mogelijk zijn. Het elftal is een mooie combinatie van ervaren spelers en jonge talenten. De trainer van Go Ahead Kampen dit seizoen is Gert van Duinen. Hij heeft ook al een contract voor het komende seizoen. Hij is de opvolger van Marco Roelofsen, die drie seizoenen werkzaam was in Kampen. Go Ahead zal in elk geval met als doel te winnen naar Wierden komen.

Geen garantie voor de toekomst

Voor SVZW is Go Ahead geen onbekende tegenstander. De geschiedenis leert wel dat de SVZW thuis niet vaak verliest van deze tegenstander. Maar het is algemeen bekend: Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Voor SVZW is het omgekeerde aan de hand. De start van de competitie was niet denderend, maar inmiddels gaat het gelukkig een stuk beter. Dat bleek ook op 19 februari toen SVZW met 0-1 won van DOS ’37. Afgelopen zaterdag was het door blessures verzwakte Hierden niet in staat om het SVZW moeilijk te maken. Uiteindelijk stond er 1-5 op het scorebord.

Goed beeld

Het team raakt steeds beter ingespeeld op elkaar en daardoor lukt het ook om wedstrijden te winnen. Wel heeft SVZW te maken met blessures, waardoor het voor trainer Joram Hendriks elke week puzzelen is om tot een sterke opstelling te komen. Gelukkig staan de spelers die wel beschikbaar zijn hun mannetje in de wedstrijden. In de winterstop werden er de nodige oefenwedstrijden gespeeld, en daarin deden ook steeds spelers uit het 2e en JO19 mee. Hierdoor heeft de technische staf een goed beeld van de kwaliteiten van deze voetballers.

Zaterdag 5 maart komt ook het tweede elftal van Go Ahead naar Wierden voor een wedstrijd tegen SVZW 2. De aftrap van die wedstrijd is om 12.00 uur. Daarna, om 14.45 uur, is er de aftrap van de wedstrijd tussen de beiden eerste elftallen van de clubs. Scheidsrechter van dienst is Erik Nachtegaal.

De overige wedstrijden van zaterdag 5 maart

Het toto-briefje van Gerrit Koers

Bennekom – CSV Apeldoorn (2)

Bennekom kijkt met gemengde gevoelens terug op afgelopen zaterdag. Ruim 1.000 toeschouwers waren aanwezig bij de derby tussen Bennekom en DTS ’35. Bennekom was de betere van de twee, maar wist niet te scoren. DTS scoorde wel een doelpunt en ging met een 0-1 overwinning weer naar Ede. CSV Apeldoorn speelde thuis tegen KHC en merkte ook dat KHC lastig te verslaan is. Deze wedstrijd eindigde in 1-1. Om de aansluiting met koploper DZC’68 te behouden is winst voor beide teams noodzakelijk. Uiteindelijk is het CSV Apeldoorn dat met de winst gaat strijken.

DOS’37 – SVI (1)

Beide ploegen wonnen zaterdag hun wedstrijd. Belangrijk want ze willen allebei snel naar de middenmoot. Winst kan ervoor zorgen dat er een verdere stap richting plaats zes op de ranglijst kan worden gezet. De tegenstanders zullen met nodige zelfvertrouwen aan de wedstrijd beginnen. Het thuisvoordeel geeft de doorslag. Winst voor DOS ’37.

DTS Ede – Hierden (1)

DTS moet nog wat wedstrijden inhalen. Winst in deze wedstrijden heeft tot gevolg dat DTS kan aansluiten bij de koplopers, Hierden heeft hele andere belangen. Punten zijn hard nodig voor klassebehoud. Maar het is behelpen, want Hierden heeft te maken met een ware blessuregolf. Tegen SVZW stond de vierde doelman in het doel. Misschien zijn er zaterdag weer wat spelers terug, maar DTS is te sterk voor Hierden.

DZC’68 – Nunspeet (1)

DZC’68 stond zaterdag tegen DOS Kampen met 2-0 achter bij de rust. Door een blessure bij de scheidsrechter werd de wedstrijd gestaakt. Er komt dus nog een kans voor de thuisclub om deze achterstand goed te maken. Nunspeet speelde zaterdag een goede wedstrijd, maar DOS ’37 was net iets sterker en won met 0-1. DZC ’68 wil de slechte eerste helft van zaterdag uitwissen. Met de bekende strijdwijze van DZC gaat de thuisclub Nunspeet verslaan.

KHC – SDV Barneveld (3)

KHC speelde zaterdag gelijk tegen CSV Apeldoorn. Alweer het zevende gelijkspel deze competitie voor KHC. De ploeg verloor maar 2 keer in 11 wedstrijden. Zoals al vaker geschreven in deze voorbeschouwingen, KHC is moeilijk te verslaan. Maar zelf wedstrijden winnen doet KHC ook niet veel. SDV Barneveld doet het goed deze competitie en staat inmiddels op de derde plaats op de ranglijst. Die plaats wil het team vasthouden, en eventueel nog wat stijgen wanneer dat mogelijk is. In Kampen zal ook SDVB ondervinden dat winnen van KHC bijna niet lukt. Een gelijkspel is de uitkomst van deze wedstrijd.

De Merino’s – DOS Kampen (2)

Dit is de kelderkraker van deze ronde. De Merino’s hebben twee punten voorsprong op rode lantaarn drager DOS Kampen. Bij winst kunnen ze vijf punten afstand nemen. DOS Kampen weet dat ze bij winst de Merino’s kunnen passeren op de ranglijst. De belangen in deze wedstrijd zijn dan ook groot. Het gaat niet om mooi voetbal, maar om punten. DOS Kampen heeft een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd tegen DZC ’68. De Merino’s gaat er alles aan doen om de punten thuis te houden, maar DOS Kampen gaat er met de winst vandoor .

Speelronde 12 staat op het programma voor zaterdag 5 maart. De spanning in de 1e klasse D is groot. Zowel boven als onderin staan de ploegen heel dicht bij elkaar. Bij elke wedstrijd kan het resultaat leiden tot veranderingen in de competitiestand. Dat brengt de nodige druk mee. Welk elftal gaat het beste om met deze druk? En wat gaat het drukke programma eisen van de spelers? Vragen waarop de komende weken antwoord zal komen. Gaat SVZW door met het winnen van wedstrijden? Wanneer komt de ommekeer bij Go Ahead Kampen? Zaterdag spelen beide ploegen tegen elkaar. Er komt dus een antwoord de laatste twee vragen. Hopelijk werkt het weer mee de komende competitieronde, dan is het voor iedereen aangenaam op en rond het voetbalveld.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer