Topper tussen Manderveen en DTC eindigt onbeslist: Manderveen officieus periodekampioen

Op Sportpark de Samenwerking stond zondag een prachtig affiche tussen Manderveen en DTC op het programma. De nummer één en twee van de ranglijst streden uiteraard om de koppositie, maar nog belangrijker, ook om de eerste periodetitel.

Op een sfeervol Sportpark de Samenwerking haalde VV Manderveen een zwaarbevochten gelijkspel tegen concurrent DTC.  Dat de wedstrijd ertoe deed, was ook te zien bij de opkomst. Nadat de beide ploegen met vuurwerk en rookbommen het veld hadden betreden, was het eerste kwartier van de wedstrijd van beide kanten strijdvol, maar niet kansrijk.

Lont in het kruitvat

De wedstrijd begon van beide kanten fel. Nadat DTC een aantal kleine kansen kreeg en Heidkamp doelman Visschedijk trof met een hard schot in de korte hoek, stak Gijs Wesselink de lont in het kruitvat. De spits kreeg de bal wat gelukkig mee en haalde van 25 meter uit. Snoeihard in de kruising. Na het doelpunt wist ook DTC kansen te creëren. Tebbe was alert op een lange bal en ontsnapte aan de Manderveense defensie. Zijn schot met links ging net naast. Niet lang daarna kon Wessels op doelman Kuipers af, maar hij stuitte op diezelfde keeper die zich goed breed maakte.

Alles uit de kast

Manderveen wist de eerste helft, die door overtredingen, blessures en tijdrekken vaak stillag, niet met elf man te eindigen. Kort voor de rust liep doelpuntenmaker Wesselink de keeper van DTC van de sokken. Het enige dat de scheidsrechter in gedachten had was een rode kaart trekken. Ruststand: 1-0. In de tweede helft waren de kansen schaars en werd het spelbeeld van de eerste helft alleen maar versterkt. Manderveen trok zich terug en loerde op de counter. DTC probeerde via de zijkanten gevaarlijk te worden, maar Manderveen trok alles uit de kast om de voorsprong vast te houden.

Terechte gelijkmaker

Speldenprikken van Kevin Huzink van Manderveen en een drietal aardige kansen voor DTC waren het enige spektakel dat gebracht werd aan de toeschouwers. DTC ging naarmate het einde naderde meer risico nemen en probeerde via twee aanvullende wissels alsnog langszij te komen. Zo’n vijf minuten voor de tijd viel de terechte gelijkmaker alsnog. Groeneveld kopte de bal door naar Wessels en hij schoof de bal langs de doelman in de verre hoek: 1-1. Communicatieve fouten in de defensieve van Manderveen werden daarmee afgestrafd.

Na aan nog zenuwslopende slotfase bleef de stand gelijk. Manderveen zich officieus periodekampioen noemen. De enige concurrent FC ‘t Centrum heeft in een eerder gestaakte wedstrijd nog twintig minuten de tijd om vijf doelpunten te maken, wil het Manderveen de periodetitel nog afnemen.