Vasse wint met minimale cijfers van Fleringen

Op een koude donderdagavond heeft SV Vasse de gedeelde koppositie in de 4e Klasse A weten te behouden. In de 2e helft wisten de blauwwitten als enige het net te vinden door een doelpunt van Douwe Naber en gingen er zo met de winst vandoor.

Het begin van de wedstrijd was fel van beide kanten waardoor goed voetbal bijna niet mogelijk was. In de eerste helft werden maar amper kansen gecreëerd en speelde het spel zich het meeste af op het middenveld. Het was dan ook niet verrassend dat beide ploegen met een 0-0 de rust in gingen.

Goed op orde

De tweede helft een ander spelbeeld, waarbij vooral Vasse uit een ander vaatje leek te tappen. De thuisploeg begon kansen te creëren en het was Sam Haarhuis die de openingstreffer op zijn schoen had, maar de aanvaller schoot uit een volley over het doel. Na zo’n 65 minuten spelen was het dan wel raak. Douwe Naber wist met een kopbal en via onderkant lat de score te openen. Vasse had de zaakjes achterin goed op orde en gaf de hele wedstrijd weinig weg.

Gedeeld koploper

Toch was het de laatste minuten nog spannend nadat Fleringen alles of niets ging spelen. Na 85 minuten had Vasse de wedstrijd op slot kunnen gooien. De ingevallen Chiel Hilberink wist met een knappe actie Stef Wiefferink op maat te bedienen maar hij liet de uitgelezen mogelijkheid om de 2-0 te noteren liggen. Hierna volgden nog enkele benauwde momenten voor het doel van Loet Hannink maar de keeper wist zijn doel deze avond schoon te houden. Vasse won hierdoor de derby tegen Fleringen met minimale cijfers en blijft gedeeld koploper.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer