Zwaarbevochten maar zeer verdiende zege DTC op bezoek bij ’t Centrum

In Enschede ging nummer twee DTC afgelopen weekend op bezoek bij nummer drie ’t Centrum. DTC had naar aanleiding van de heenwedstrijd nog een appeltje te schillen met ’t Centrum. Toen kwamen de Enschedeërs in absolute slotfase alsnog op gelijke hoogte. DTC kon wederom rekenen op veel supporters uit Lattrop en Tilligte, die met een supportersbus naar Enschede waren gekomen.

DTC dacht al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Na vijf minuten spelen lag de bal voor de eerste keer in het netje, maar het feestje ging niet door. De scheidsrechter had een handsbal geconstateerd. Niet lang daarna was er ook een kans voor de thuisploeg. Een vrije trap op de rand van de zestien belandde bovenop de lat.

Ongenoegen

Na een klein half uur nam DTC het heft heft stevig in handen. Eerst schoot Tebbe met links over, kort daarna kreeg hij een betere mogelijkheid. Na doorkoppen van Arens kopte hij over. Enkele minuten later was ook Nijhuis gevaarlijk met zijn hoofd, maar hij kreeg de bal niet tussen de palen. Arens was met zijn kopbal nog het dichtstbij, maar hij trof de lat. Ook de rebound was niet aan hem besteed. Tien minuten voor de rust dacht DTC eindelijk op voorsprong te komen. Een voorzet werd door een speler van ’t Centrum in eigen doel gekopt. De grensrechter van de thuisploeg had echter ergens buitenspel geconstateerd en vlagde de situatie af. De arbiter ging erin mee en keurde voor de tweede keer deze middag een doelpunt af, tot ongenoegen bij de spelers van DTC.

Schaarser

Het mocht een klein wonder genoemd worden dat de teams met 0-0 de kleedkamer opzochten. In de tweede helft ging DTC gewoon verder met creëren van kansen en het wist al snel voor de derde keer deze middag de doelman te passeren. Echter ging ook dit doelpunt niet door, ditmaal had de grensrechter geconstateerd dat de bal de achterlijn was gepasseerd. Kansen werden in het vervolg van de tweede helft een stuk schaarser. Hesselink probeerde het nog met een afstandsschot, maar de bal vloog rakelings naast. Het spel lag vaak stil en de scheidsrechter had bij vlagen moeite om het spel in het gareel te houden. Dat resulteerde in een aantal gele kaarten en ook een rode kaart voor ‘T Centrum. Met een man minder kreeg het ’t Centrum nog een goede mogelijkheid na een slippertje van Hof, maar doelman Visschedijk greep alert in en voorkwam een schot.

In de slotfase ging DTC met een man meer opzoek naar de overwinning en in de extra tijd kwam die er ook. Westerhof pikte de bal op, omspeelde de doelman en schoot binnen: 0-1. Dit leidde tot grote vreugde bij de meegereisde supporters. Uiteindelijk een zwaarbevochten, maar zeer verdiende zege voor DTC. Volgende week komt Hengelo op bezoek. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Tilligte.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer