Amicitia

Amicitia verliest return van Heerenveen

Op woensdagavond in Friesland een inhaalwedstrijd spelen lijkt eenvoudig maar hakt er voor de betreffende spelers wel in. Fysiek binnen twee weken vijf wedstrijden spelen, naast twee keer per week trainen, is een uitdaging voor alle betrokkenen en vraagt de nodig aanpassing en improvisatie. Amicitia moest dus opnieuw aan de bak tegen Heerenveen waarvan afgelopen zaterdag thuis nog werd gewonnen. Deze keer liep dat zoals verwacht anders maar ook niet bepaald succesvol voor de Toyota Drent formatie.

In het eerste kwartier waren beide teams goed aan elkaar gewaagd (7-7). Daarna was Heerenveen doeltreffender en liep het uit naar een 12-7 ruststand ondanks een door hen gemiste strafworp. In de tweede helft werd Heerenveen sterker en kreeg Amicitia steeds minder vat op de wedstrijd.

Het creëerde weliswaar kansen maar de doelpunten bleven uit. Zo niet bij Heerenveen. Beide ploegen misten een strafworp en na een kwartier spelen leek de wedstrijd gespeeld (20-11). Maar Amicitia toonde veerkracht. Via 20-13 en later nog vijf treffers op rij kwam het terug tot 21-18. In de slotfase misten de Vriezenveners een toegekende strafworp, waarna Heerenveen aansluitend met de 22-18 de wedstrijd definitief in het slot gooide.

Een streep door de rekening voor Amicitia dat zich bij minimaal een gelijkspel al kon handhaven in de Overgangsklasse. Nu moet het komende zaterdag in de slotwedstrijd van de competitie thuis (aanvang 20:00 uur) tegen CSL vol aan de bak om een resultaat te halen. Heerenveen speelt die dag thuis tegen koploper SCO met dezelfde opdracht. Theoretisch kunnen alle ploegen met een gelijk aantal wedstrijdpunten in de poule eindigen, maar dat scenario lijkt niet bepaald realistisch. Het is pas over als de laatste wedstrijd is gespeeld.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer