Fleringen wint met 2-0 van Sportclub Overdinkel

Fleringen speelde op donderdag 31 maart op het eigen Reuvekamp de competitiewedstrijd tegen Sportclub Overdinkel. Fleringen bezit nog steeds een zeer knappe derde plaats in de competitie. Voor de wedstrijd tegen Overdinkel waren Nout van der Kamp en Tim Stopel afwezig wegens blessures. Ook Robin Heithuis is zoals bekend langdurig afwezig maar is de laatste weken wel weer in staat om wedstrijden te komen kijken. Iets wat het elftal van Hielke aan de Stegge zeker goed doet. Op het middenveld was een plekje ingeruimd voor de jonge Milan Booijink. Voor de rest verschijnen dezelfde namen als de laatste weken aan het strijdtoneel. Op de bank namen Brent van der Kamp, Simon Elshuis, Tycho Morskieft, Jasper Slaghekke en Dylan Kuipers plaats. Het SC Overdinkel van de sympathieke oud-Fleringen trainer Tim Meijerink bezet ook dit seizoen weer een prima klassering in de middenmoot. De laatste jaren moest er veel jeugd ingepast worden maar kan er ook altijd nog gebouwd worden op spelers als Darren Verbeek en Youri Klein Robbenaar. Een geduchte tegenstander dus. Om 20:00 uur werd er afgetrapt.

Het eerste gevaarlijke moment vanaf de aftrap kwam namens Sportclub Overdinkel. De rappe Darren Verbeek wurmde zich door de Fleringer defensie maar vond Bram Kamphuis op zijn weg die het schot wist te lossen. Hierna is ook Fleringen gevaarlijk als Martijn Poppink het na een pass van Bram Meen van grote afstand probeert. Het schot vliegt een paar metertjes naast. Nog binnen tien minuten weet Fleringen op voorsprong te komen. Martijn Poppink komt na goed doorjagen in balbezit en de aanvoerder brengt de bal bij Bram Meen. Bram brengt Steven Schepers in balbezit en na een mooie actie maakt Steven zijn linkerbeen vrij en krult de bal fraai in de linkerbovenhoek. Hierna valt binnen tien minuten ook weer de 2-0. Dit keer was het Steven Schepers die met een fraai boogballetje Bram Meen alleen voor het doel van Cander Breukers zette. Bram Meen maakt geen fout en schiet met een bekeken schuiver de 2-0 tegen de touwen. Niet veel later komt Fleringen op het eerste oog goed weg als de scheidsrechter een door Overdinkel geclaimde penalty niet als hands beschouwd. De eerste helft was voor de neutrale kijker leuk om te zien. Veel aanvallen over en weer en een prima spelend Fleringen dat een aantal goedlopende aanvallen weet op te zetten. Nadat Bram Meen na bijna een half uur spelen door Sjoerd Booijink wordt weggestoken weet Bram net niet aanvoerder Martijn Poppink te bereiken die de bal anders voor het intikken had gehad. Aan de andere kant gaat Darren Verbeek er weer eens vandoor maar hij schiet de bal over het doel. Hierna ook een kans voor Klein Robbenaar maar Bram Kamphuis weet vakkundig te redden. Vlak voor rust een scherpe counter van Fleringen waar Steven Schepers, die de eerste helft zeer bedrijvig was, maar nipt over schiet. Ruststand: 2-0 in het voordeel van Fleringen.

De tweede helft is het meteen Fleringen dat gevaarlijk is. Wout Booijink breekt door over de linkerkant en met de nodige moeite weet aanvoerder Regtop de mooi aangesneden voorzet tot corner te verwerken. Waar Fleringen vooral in de eerste helft duidelijk de bovenliggende ploeg was ging de wedstrijd in de tweede helft wat meer gelijk op. Overdinkel probeert de aansluitingstreffer te forceren. Luca Hoeymans en linkerspits Schipper waren gevaarlijk en lieten namens Overdinkel zien in de jeugd op hoog niveau gevoetbald te hebben. Aanvoerder Martijn Poppink kreeg een aardige kans maar zag zijn schot ternauwernood geblokt worden. Na een dik uur spelen komt Simon Elshuis in de ploeg voor Milan Booijink. De jonge Milan Booijink die wederom een prima wedstrijd speelde en overzicht combineert met veel rust aan de bal. Met nog twintig minuten op de klok was Fleringen dichtbij de 3-0 maar Bram Meen schiet na een fraaie voorzet van Sjoerd Booijink hard op de vuisten van Cander Breukers. Hierna komt Tycho Morskieft in de ploeg voor de aangeslagen Sjoerd Booijink. Het weer werd steeds guurder en kouder en het slot van de wedstrijd zakte het niveau een beetje terug. Tieme Koopman weet Bram Meen met een strakke pass weg te sturen maar helaas schiet de spits van Fleringen een metertje naast. Hierna werd de leeggespeelde Bram Meen vervangen door Dylan Kuipers. De laatste minuten probeerde Overdinkel met man en macht de aansluitingstreffer te foceren. Aanvoerder Sven Regtop was dichtbij met een snoeiharde pegel van afstand die via de onderkant van de lat terug het veld in stuiterde. De andere aanvallen werden in de kiem gesmoord door Jeffrey Heithuis en zijn kompaan Gijs Koopman die dit seizoen sterker en sterker worden als centraal duo. Eindstand: 2-0 in het voordeel van Fleringen.

Wederom een knappe overwinning voor Fleringen tegen een stugge tegenstander wat maakt dat Fleringen de derde plaats in de vierde klasse A weet te behouden. De wedstrijd van zondag 3 april tegen VV Oldenzaal is afgelast wegens Corona perikelen bij de Oldenzalers. Fleringen zal op zondag 10 april weer aantreden als het SV Almelo van Thijs Houwing op ´t Reuvekamp de tegenstander is. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt. Wij hopen op uw steun!