SV Vasse wint op een winterse aprilavond uit bij De Lutte

SV Vasse heeft op een koude, gure en winderige donderdagavond een 1-3 uitoverwinning geboekt op SV De Lutte. Doelpunten deze avond kwamen op naam van Stef Wiefferink, Rudolf Wigger en Sam Haarhuis. Voor De Lutte wist clubtopscorer Ivo Grashof het net te vinden. De eerste helft was moeizaam van Vasse kant. De Lutte liet zien dat het de bal makkelijk rond kon laten gaan maar door de goede organisatie van Vasse werd niets weggegeven. Vasse kreeg wel enkele mogelijkheden maar dit konden geen echte kansen genoemd worden. De meest noemenswaardige mogelijkheid was voor Sam Haarhuis, echter wist de goed uitkomende keeper zijn schot te keren.

Waar het de eerste helft beide teams niet lukte om het net te vinden, wist Vasse dit al wel 1 minuut na de thee te bewerkstelligen.  Stef Wiefferink plaatste een afgeslagen bal in de verre hoek en het belangrijke openingsdoelpunt was een feit. De Lutte reageerde snel maar uit een indraaiende voorzet kwam een speler van de thuisploeg net te kort om de bal binnen te tikken. Na 60 minuten spelen het kantelpunt in de wedstrijd. Douwe Naber werd als doorgebroken speler neergehaald met als gevolg dat de verdediger vervroegd de warme douche op kon zoeken. Uit de daaropvolgende vrije trap schoot Rudolf Wigger prachtig de 0-2 binnen. Vasse verzuimde hierna uit te lopen naar de allesbeslissende 0-3 en bovendien werd het 10 minuten voor tijd nog spannend. Aanvaller Ivo Grashof haalde van 20 meter uit en door een uitgeschoven been van Vasse belandde de bal achter Loet Hannink in het net, 1-2. Wat volgde waren 10 spannende minuten maar vlak voor tijd maakte Sam Haarhuis aan alle onzekerheid een einde. Na een goed overstapje van Erik Rijsman schoot de clubtopscorer beheerste de bevrijdende 1-3 binnen. Vasse is goed met de moeilijke omstandigheden omgegaan en kan opnieuw 3 punten bijschrijven.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer