Zaalvoetballers Excelsior’31 trekken aan kortste eind in Spijkenisse

Afgelopen vrijdagavond stond voor de zaalvoetballers van Excelsior’31 de verre uitwedstrijd tegen OACN-Boys op het programma. Het duel in Spijkenisse ging uiteindelijk met 6-3 verloren. In een gelijk opgaand duel was het de thuisploeg dat op een 1-0 voorsprong kwam. Excelsior’31 dat tegen het hoog geklasseerde OACN-Boys goed weerstand bood had voldoende kansen om de stand bij rust gelijk te trekken, maar paal en de keeper van de thuisploeg stonden een gelijkmaker in de weg. OACN-Boys kwam er in de counter een aantal keren gevaarlijk uit, maar bij de thee stond de 1-0 nog steeds op het scorebord.

De meeste doelpunten vielen na rust. Topscoorder Cor Pongers tekende namens Excelsior’31 voor de verdiende gelijkmaker (1-1). Hierna een opeenstapeling aan persoonlijke fouten aan de kant van Excelsior’31 die de Rijssenaren uiteindelijk de das om deden. In enkele minuten werd de wedstrijd volledig weggegeven. Excelsior’31 keerde huiswaarts met een 6-3 nederlaag. Het vertoonde spelbeeld tot halverwege de tweede helft biedt perspectief voor Excelsior’31, maar het gaat voor Excelsior’31 te vaak mis in de slotfase. Zeker tegen ploegen die hoger staan op de ranglijst. Excelsior’31 is nu twee weekenden vrij, waarna op 22 april het uitduel tegen ZVS/Bodemflex op het programma staat.

OACN-Boys – Excelsior’31 6-3 (1-0)
8. 1-0 Lorenzo Westdorp
27. 1-1 Cor Pongers
28. 2-1 Mounir el Ouazizi
31. 3-1 Oualid Tarfit
34. 3-2 Cor Pongers
34. 4-2 Mounir Boukhari
34. 5-2 Mounir el Ouazizi
35. 5-3 Jan Borghuis
36. 6-3 Lorenzo Westdorp

Wedstrijdselectie Excelsior’31
Frank Beltman (k), Gerjan Bakker (k) Jan Borghuis, Remco van Leeuwen, Lucas Aydin, Cor Pongers, Henk Lankamp, Rik Voortman en Wouter Averesch

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer