DOS ’37 laat dure punten liggen in Kampen

DOS’37 liet tegen de plaatselijke KHC uit Kampen, waar de weersomstandigheden grillig waren, een net zo wisselend spelbeeld zien als het weer. Door de 2-0 nederlaag zakt DOS steeds verder op de ranglijst waardoor het degradatiespook steeds nadrukkelijker in beeld verschijnt.

DOS begon in Kampen niet slecht aan de wedstrijd en er was in de eerste twintig minuten een aantal kansen te noteren. In de zesde minuut zeilt een vrije trap van Martijn Olde Olthof vlak over het doel en in de twintigste minuut ging een schot van John Fraterman net over. Echter na twintig minuten veranderde het spelbeeld en werd KHC steeds gevaarlijker. Het spel van DOS zakte daarmee naar een steeds lager niveau. KHC kreeg in deze periode dan ook een paar goede kansen, maar verzuimde te scoren.

Aan het begin van de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld en was KHC in eerste instantie de bovenliggende partij. In de 58e minuut greep trainer Jeroen Niks in en bracht Hidde Boers in het veld voor de zwak spelende Menno Kamphuis. De wissel had een positief effect en DOS ging duidelijk beter spelen. Echter, in de 66e minuut was het toch KHC dat de 1-0 scoorde. DOS kwam deze klap niet echt weer te boven en in de 78e minuut volgde ook nog de 2-0 voor KHC. DOS was nog een keer gevaarlijk, de goed spelende Job Derksen kwam mee op en in de situatie die ontstond werd de bal door KHC van de doellijn gehaald.

In de 89e minuut kreeg Martijn Olde Olthof nog een directe rode kaart na een te laat ingezette tackle, waar de scheidsrechter misschien ook met geel had kunnen afdoen. De komende weken wordt het erop of eronder voor DOS. Volgende week thuis tegen hekkensluiter Hierden en in het Paasweekend tegen SVZW uit Wierden zullen er punten moeten worden gepakt om te voorkomen dat de club in degradatienood komt.