ehv

EHV-hockeyheren herpakken zich met verrassende 3-2 winst op Oss

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D de thuiswedstrijd tegen Oss met 3-2 gewonnen. Dit resultaat was als balsem voor de ziel na de twee dikke nederlagen bij USHC (6-0) en GCHC (7-0).

Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van EHV-Kroonlid Johan Borchert. Daarna ging de thuisploeg vanaf het begin brutaal in de aanval, zonder al te veel respect voor de Brabantse nummer drie. En net als bij FC Twente de avond daarvoor, werd het eerst 3-0 voordat Oss wat terug kon doen, maar anders dan bij het voetbal bleven de drie punten nu wel in Enschede.

Bram Sanders scoorde de 1-0 toen een aanval eigenlijk al afgelopen was, Tobias Mink verraste de keeper met een prachtige tip-in en Stijn Adolfsen stond aan het eind van een aanval over vele schijven. Trainer-coach Richard van Wezenbeek was blij met de revival van zijn team, dat twee weken door diepe dalen was gegaan. ‘Ik vind het echt knap hoe ze die ellende van zich afgeschud hebben en vandaag fris van de lever presteerden. Er was geen zwakke plek, iedereen vocht voor elkaar en ook de goals waren teamwork zonder weerga. Daar mogen we best trots op zijn, want zo vanzelfsprekend is dat allemaal niet. Dat het dan nog 3-2 wordt, past wel in het beeld: uit verloren we met 4-3 nadat we met 4-0 achter hadden gestaan.’

Tobias Mink werd gekozen tot Damsté Man of the Match.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer