Mariënberg verliest van Kloosterhaar

Tuurlijk gun je Kloosterhaar het beste, laat daar geen twijfel over bestaan. Maar de ploeg van trainer Arjan Visscher maakte het de Polderhoekbewoners het vooral in de eerste helft wel heel gemakkelijk. Mariënberg verloor de Kloosterderby zaterdag met 2-1 van Kloosterhaar.

Door A.D.

Het betekende voor de club die dit jaar haar 100-jarige bestaan viert de derde opeenvolgende zege. De rood-zwarten zijn de laatste weken niet in hun beste doen. De vorm is ver te zoeken, het voetbal is niet goed en het geluk zit dan ook even niet mee.

Leukere en betere tijden

Kloosterhaar deed het gewoon beter, was feller in de duels en bijna elke tweede bal was voor de zwart-witten. Mariënberg hoeft niet naar boven te kijken, maar de laatste vier duels zijn er gewoon teveel punten gemorst. Onnodige punten. Als je alles bij elkaar optelt en aftrekt had je uit de laatste drie verloren duels en het gelijke spel tegen DES minimaal vier punten meer moeten halen. Nog steeds geen man overboord. Maar het wordt zaak dat Mariënberg zich herpakt en dan komt volgende week Hellendoorn op bezoek, eentje uit de ongenaakbare top drie. Kortom, Mariënberg heeft wel eens leukere en betere tijden gekend.

Kinderlijk eenvoudig

Het begon nog wel lekker aan de derby tegen Kloosternarigheid. De eerste kans leek meteen door Rolf Hofsink tot doelpunt te worden gepromoveerd. Echter had de scheidsrechter hands gezien. Tja, zo kun je het uitleggen. Maar er werd ook niet geprotesteerd vanuit Mariënberg-zijde. Aan de andere kant kwam Kloosterhaar wel meteen op voorsprong, hier leek ook dat er hands gemaakt werd maar mocht het wel door: 1-0. Na een kwartier verzeilde Mariënberg in goede bedoelingen. Het liep gewoon niet. Kloosterhaar verdubbelde kinderlijk eenvoudig de score naar 2-0 en verzuimde om de 3-0 te maken. Na rust wisselde Visscher enkele spelers om een ommekeer te bewerkstelligen, maar pas na zeventig minuten wist Joost Kremer de aansluitingstreffer te maken.

Nieuw aanvalsplan

Kloosterhaar doet de laatste weken goede zaken in het kader van lijfsbehoud, het zou toch eeuwig zonde zijn dat onze vrienden van de Polderhoek in hun jubileumjaar zouden degraderen. Dat gaat ook niet gebeuren, ze stropen de mouwen wel op. Dat doen onze jongens ook. Aan inzet en instelling ligt het niet, maar wij hebben het momenteel even niet. Nogmaals geen man overboord. Van de week lekker twee keer trainen, weer een nieuw aanvalsplan uitwerken en wie weet waar volgende week het schip zal stranden tegen Hellendoorn. Een punt zou dan al meer dan winst zijn, je weet het nooit. David tegen Goliath. We hebben wel eens vaker lopen stunten. History repeating?

Een fijne week, geniet van elkaar. Er is meer dan voetbal.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer